Magyar foci

Szalainak új szerződést értek a tavaszi góljai

  • MVB80

Szalai Ádám a Facebook-oldalán jelentette be, hogy meghosszabbította szerződését a Bundesligában szereplő Hoffenheim csapatával.

Az elmúlt napokban lehetett olvasni az azeri bajnok Quarabag érdeklődéséről Szalaival kapcsolatban, de nem kérdés, hogy a Bundesliga jobb választás számára.

Ha jönnek a gólok, nem fog megszakadni a klub és a csatár románca

A 29 éves támadó 2010-ben érkezett Németországba, amikor a Real Madrid tartalékcsapata, a Castilla kölcsönadta a Mainznak.

A kiscsapatban egy félidényben 15 meccsen játszott, és a Dortmund ellen szerezte meg első németországi gólját. A következő idényben négy gólnál tartott, amikor a Kaiserslautern elleni januári meccsen a kapussal ütközve keresztszalag-szakadást szenvedett, ami egyéves kihagyást jelentett számára.

De felállt a padlóról, és a 2012-2013-as idényben szárnyalt, 29 meccsen 13 gólt szerzett, egy idényen belül ennyiszer egyetlen magyar játékos sem talált be korábban a német élvonalban.

A következő szezont már a Schalkéban kezdte, amely 8 millió eurót fizetett érte a Mainznak, és bár a görög PAOK elleni két góljával főszerepet játszott abban, hogy a gelsenkircheniek bejussanak a BL-be, valamint a bajnokságban szerzett 7 gól sem hangzik rosszul, mégsem tudott megragadni a klubnál, és tovább állt a Hoffenheimhez.

A Hoffenheimnél sem ment minden zökkenőmentesen, első idényében négyszer volt eredményes, aztán következett egy nagyon hosszú góltalansági sorozat, amit az osztrákok elleni Eb-meccsen tört meg, amikor bepöckölte Kleinheisler passzát, megszerezve ezzel a vezetést a 2-0-ra végződő találkozón.

Az előző idényben viszont nem lehetett panasz Szalaira, akinek 22 meccsen 772 perc jutott, ami átlagban 35 percet jelent, de ő nem vesztegette az idejét, és háromszor is duplázni tudott, végül nyolc gólnál állt meg.

Valószínűleg ezt honorálta most az előző idényben negyedikként záró, így a BL-selejtezőben érdekelt Hoffenheim, amely 2019-ig hosszabbította meg a 41-szeres válogatott szerződését.

Ádám emlékezetes tavaszt produkált, és fontos eleme a csapatnak. Hatalmas nyereség egy edző számára, ha van egy olyan játékosa, mint ő” – udvarolt Szalainak Julian Nagelsmann, a Hoffenheim edzője.

A német csapat a felkészülési időszakban játszik a Standard Liege-zsel, a Genoával, a Derby Countyval, valamint a Bolognával is, így Szalai akár Nagy Ádámmal is összefuthat ellenfélként.

A bajnokság augusztus 19-én rajtol, a Hoffenheim a Werdert fogadja, a  -n erre egyelőre nincs odds, de a német U19-es válogatott bolgárok elleni Eb-csoportmeccsére lehet fogadni.

1x2    
Németország U19 Döntetlen Bulgária U19
1.18 6.00 11.25
Fogadási határidő: 07.06. 18:00