Magyar foci

Kubatov furcsa ajánlatát visszadobták a Fradi-ultrák

  • ivan

Több, mint egy év után ismét tárgyalóasztalhoz ült a Ferencváros és a B-közép vezetősége.

Fotó: mti (archív)

Immáron évek óta komoly nézeteltérés húzódik meg Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb klubjának vezetősége és a szurkolóinak egy csoportja között. A probléma meglehetősen összetett, de a leginkább kézzelfogható nézetkülönbség a beléptetés körül van, miután a Ferencváros teljesen egyedi módon vénaszkenneres azonosításhoz köti a stadionjába való belépést. Az ultrák csoportja, - a "Tábor" - viszont ezt nem hajlandó elfogadni, így közel három éve bojkottálják a Ferencváros mérkőzéseinek látogatását.

Sokan úgy vélik azonban, hogy a szurkolói kemény mag nélkül a Ferencváros nem az a Ferencváros, amelyet megszoktunk, a gyönyörű Groupama Arénában uralkodó hangulat pedig nem hasonlítható össze az Albert Stadionéval.

A helyzet komolyságával mindkét oldal tisztában van, ezért időről időre kísérletet tesznek a felek, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre. A csakfoci.hu információ szerint több, mint egy év után nemrégiben újra tárgyalóasztalhoz ültek a felek, a Ferencváros vezetősége részéről a klubelnök Kubatov Gábor volt jelen a megbeszélésen.

Bár a portálnak Kubatov úgy nyilatkozott, hogy "kemény, de jó hangulatú" egyeztetésen vannak túl, közös megegyezésre mégsem sikerült jutni. "Sok mindenben ugyanúgy gondolkodunk már, sok minden a megoldás felé mutat, de azért messze még a megállapodás, sokat kell még dolgozni rajta. Azt gondolom, mi elmentünk a legvéksőkig az engedményekben, de ez is kevés volt a megoldáshoz" - fogalmazott az FTC első embere.

A portál úgy tudja, a klub az utolsó alkalommal azt az ajánlatot tette, hogy hajlandó akár azonnal opcionálissá tenni a szkenneres beléptetést a B szektorokba, ellenben ezért 1000 régi Tábor-tag beszkennelését kéri. Ekkor a klub a többi ultra esetében eltekint a szkenneléstől és alternatív, de rendkívül szigorú beléptetést is lehetővé tesz a B-középbe. A szurkolók ezt az ajánlatot azonban elutasították és a tárgyalások megszakadtak.

Hogy vajon pont kerül e valaha az ügy végére, az egyelőre talány, az mindenesetre hamarosan kiderül, hogy a Ferencvárosnak sikerül-e továbbjutnia az Európa Liga selejtezőjében a lett Jelgava ellen.

   
Jelgava Döntetlen Ferencváros
3.60 3.30 1.90
[2528154] 2017-07-06 17:30:00 FK Jelgava - Ferencvárosx;