Sportfogadás

Ezekre az EL-meccsekre érdemes odafigyelni

Az Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóiból szemezgettünk, három meccsen akadt meg a szemünk.

A Jagiellonia ezúttal magabiztosabban győzheti le grúz ellenfelét. - Fotó: facebook.com/JagielloniaBialystok1920

Jagiellonia Bialystok-Dinamo Batumi
Tipp: Jagiellonia Bialystok -1 (európai hendikep)
Odds: 
1.65 @ Tippmixpro

A Jagiellonia az előző szezonban parádésan szerepelt, csak két ponttal maradt le a lengyel bajnoki címről. Ezzel szemben a Batumi együttese szenved a most futó grúz bajnokságban, tíz csapatból a nyolcadik, osztályozós helyen tengődik. A felek között már az első meccsen is kijött a differencia, úgy, hogy a lengyel alakulat mindössze 1-0-ra nyert idegenben, igaz, a 13. percben Sheridan büntető hibázott.

Ezúttal még nagyobb lehet a különbség, hiszen a Jagiellonia már számolhat a két U21-es válogatott játékosára, Swiderskire és Frankowskira, akik tavaly meghatározó szerepet töltöttek be a csapatban. Ezen kívül pedig muszáj kiemelni a Bialystok fanatikusait, akik hazai pályán mindig pokoli hangulatot teremtenek, arról nem is beszélve, hogy ezúttal a grúzoknak kell rengeteget utazniuk a meccs előtt.

Ezek után számunkra nem kérdés, hogy mely együttes a favorit, szerintünk a Jagiellonia a visszavágót is behúzza, méghozzá legalább két találattal.

[2528143] 2017-07-06 20:30:00 Jagiellonia Bialystok - Dinamo Batumix;

Sutjeska Niksics-Levszki Szófia
Tipp: Több, mint 2,5 gól
Odds:
 1.80 @ Tippmixpro

A felek az odavágón roppant támadószellemben léptek pályára, már az első percben gól született, s végül a bolgár csapat 3-1 arányban tudott nyerni. A visszavágón is valami hasonlóra van kilátás, főleg, hogy a Sutjeska Niksicsnek minimum két gólt szereznie kell, ha tovább akar jutni a következő körbe, arról nem is beszélve, hogy a Levszkinek feltett szándéka, hogy ott legyen a második fordulóban az Európa Ligában.

Így tehát van esély a gólokra, na, meg természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy két balkáni együttes találkozik, amelyek közül a montenegrói csapatok, főleg a niksicsi gárdák, előszeretettel játszanak gólgazdag mérkőzéseket az európai kupaporondon. Emlékezhetünk a Cselik Niksicsre, amely kilenc (!) gólt kapott a Bozsik-stadionban, s annak az eredménynek is köszönhetően a csapat támogatását megszüntették, s a negyedik ligába sorolták vissza. Ám a Sutjeska sem szívbajos, ha gólgazdag meccset kell összehoznia, elég, ha csak a Debrecen elleni, idegenbeli meccsre gondolunk. Ezek után pedig simán benne van legalább három gól a csütörtöki ütközetben.

[2528142] 2017-07-06 20:30:00 Sutjeska - Levski Sofiax;

Prishtina-Norrköping
Tipp: Több, mint 3,5 gól
Odds: 
1.70 @ Tippmixpro

A keddi napon végérvényesen kiderült, hogy a koszovói csapatok pénzkeresésre használják a nemzetközi kupasorozatokat. A Trepca ugyanis meglepetésre hazai pályán búcsúzott a BL-ből a feröeri bajnok ellen, ami az erőviszonyokat nézve váratlan volt, viszont az oddsok alakulását nézve nem. Főleg, ha az over/under piacokra vetünk egy pillantást, hiszen 2,5-ről egészen 3,25-ig kúszott fel az egál line a mérkőzés kezdete előtt, ami több, mint gyanús. Az első 30 perc után úgy tűnt, hogy mégis normális keretek között ér véget a mérkőzés, azonban aztán jött a hazaiak teljesen felesleges és értelmetlen piros lapja, s beindult a "henger".

A Prishtina nagyjából hasonló produkciót adott elő egy hete Svédországban, csak a koszovói alakulat az első félidőt "nyomta meg", hiszen a 40. percben már 0-5-re állt Norrköpingben. A második játékrészben a svédek nem erőltették meg magukat, így maradt ez a végeredmény, vagyis a Prishtina biztosan nem jut a következő körbe, ugyanakkor a balkániak újabb pénzt kereshetnek, ha ismét gólparádés meccset vívnak a skandináv együttessel.

Alapvetően nagy a különbség a felek között, hiszen a Norrköping második a jóval acélosabb svéd bajnokságban, így pedig akkor is van rá esély, hogy szülessen négy gól, ha végül mégis tiszta meccs lesz, bár az eddigiek fényében ez igen kétséges.

[2528217] 2017-07-06 20:00:00 FC Prishtina - Norrkopingx;