Wimbledon

Erős kombival támadunk

  • Cesc18

A wimbledoni torna csütörtöki játéknapján két páros és egy egyéni mérkőzéssel fosztanánk ki a bukmékereket.

Szelvényünk első mérkőzése egy női összecsapás. Az egykori top 50-es Zarina Diyas és Arina Rodionova rövid időn belül negyedik alkalommal mérkőzik meg egymással. Először április végén Kínában egy salakos ITF-tornán találkoztak, majd júniusban ezt két füves pályás meccs követte. Diyas mindegyiket tükörsimán nyerte, Anningban 6-2, 6-3-ra, Surbitonban 6-2, 6-4-re, míg Manchesterben ugyancsak 6-2, 6-3-ra nyert a kazah lány. Ennél jobb kiindulási alapot nem igen találhatnánk, nem kérdés, hogy Diyas a képzettebb és jobb teniszező kettejük közül. Rodionova 27 éves, de még a top 150-be sem tudta beverekedni magát, ITF-szinten sem számít meghatározó teniszezőnek, míg Diyas a tavalyi hosszabb kihagyása miatt áll 100-on kívül a világranglistán. Főleg a korábbi mérkőzéseik tükrében óriási meglepetés lenne, ha nem a kazah jutna tovább.

A női párosoknál az egykori döntős Ashleigh Barty és Casey Dellacqua a torna egyik favorit duója. Az összes Grand Slam-tornán bejutottak már a fináléba, de nyerniük még nem sikerült. Klasszis párosról beszélünk, akik a tavalyi kihagyás után idén ismét összeálltak és brillíroznak. Füvön különösen számolni kell velük, mindkettejük egyik legerősebb borítása. A felkészülés alatt Birminghamben győztek, Eastbourne-ben pedig döntőztek. A Jelena Jankovics, Coco Vandeweghe páros ellen kezdenek. A szerb és amerikai játékos nem számít páros specialistának, együtt eddig egyszer próbálkoztak, méghozzá a Roland Garroson, de rögtön az első körben véget ért számukra a móka. Kettejük közül inkább Vandeweghe a veszélyesebb párosban, de őt jól ismerik Bartyék, hiszen idén kétszer is játszottak már ellene. Az amerikai Hingisszel és Luciccsal az oldalán sem tudott mit kezdeni az ausztrálokkal, mindkétszer két szettben kikapott az aktuális partnerével. Nem elveszettek párosban Jankovicsék, de Dellacquáék más szintet képviselnek.

A férfiaknál Oliver Marach és Mate Pavic személyében egy olyan párosra esett a választásunk, akik komoly meglepetést okozhatnak a tornán. Idén álltak össze, salakon nem brillíroztak, füvön viszont Stuttgartban és Antalyában is döntőztek. Marach régi motoros a szakmában, 15 ATP-címmel rendelkezik, míg Pavic a fiatalos lendületet hozza a párosban, korábbi páros junior wimbledoni bajnok. Jól kiegészítik egymást és a formájuk alapján sokra hivatottak az All England Clubban. Kezdésként Kevin Krawietz és Igor Zelanay személyében egy selejtezőből főtáblára jutott párost kaptak. Finoman szólva sem tartoznak a szakma krémjéhez, Zelanay már 34 éves, de eddig nem sok maradandót alkotott. Pavicséknak könnyedén kell abszolválniuk ezt a meccset. 

hatharom.com
Zarina Diyas-Arina Rodionova Diyas
Barty/Dellacqua-Jankovics/Vandeweghe Barty/Dellacqua
Marach/Pavic-Krawietz/Zelanay Marach/Pavic
@1.61
Fogadási határidő: 14:00