Európa Liga

Egy bravúrral feledtetheti a Vasas a nagy összeomlást

  • MVB80

Egygólos hátrányból kezdi a Vasas a Beitar Jerusalem elleni visszavágót az EL-selejtező első körében.

Hatalmas lehetőséget szalasztott el a Vasas a Beitar Jerusalem elleni EL-selejtező első meccsén, az angyalföldi klub a 87. percben még 3-1-re vezetett, aztán a legvégét nagyon elszúrta, és így egygólos hátrányból várhatja az újpesti albérletben esedékes visszavágót.

„Mindenki túltette már magát az első meccs okozta sokkon. Ne felejtsük el azonban, hogy három gólt rúgtunk, ami mindenképp pozitívum. 87 percig jól játszottunk, le tudtunk focizni egy nálunk előrébb jegyzett csapatot. Ha azt a játékot hozzuk, amit a kinti meccs nagy részében, akkor nem lehet gond.

Az biztos, hogy jobb koncentrációra lesz szükségünk. Ha mi szereznénk vezetést, az nagy önbizalmat adna a csapatunknak. Sokan azt mondták, hogy egyoldalú lesz majd ez a párharc, erre rácáfoltunk, de remélem, nem csak megnehezítjük a Beitar dolgát, hanem el is búcsúztatjuk őket” – fogadkozott Remili Mohamed, a Vasas csapatkapitánya.

Ami jó hír az előző idény bronzérmese számára, hogy a védelem egyik legfontosabb tagja, Vaskó Tamás visszatér, ő térdsérülése miatt kihagyta az izraeli mérkőzést.

Michael Oenning, a Vasas edzője szerint nem volt elegáns dolog, hogy az első meccs után földbe döngölték a csapatot, amely 87 percig jól játszott.

„Taktikailag felkészültünk, minden esélyünk megvan, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.  Hazai környezetben, saját szurkolóink előtt erre jó esélyünk mutatkozik. Egyszerű a helyzetünk, nyerni kell, nem hiszem, hogy megint hét gól esik, de nyílt mérkőzésre számítok. Figyelnünk kell, hiszen az izraeliek képesek visszajönni vert helyzetből is, bízom benne, hogy mi is tudunk fejlődni a kinti meccshez képest. Az utolsó percekből sokat tanulhattak a játékosaink, és bízom benne, hogy a visszavágón ebből okulva lépünk pályára” – nyilatkozta a Vasas német trénere.

Most az elejétől a végéig koncentrálni kell

A hatszoros izraeli bajnok Beitar, amelyben korábban Sallói István, Pisont István és Hamar István is szerepelt, az előző idényben negyedik lett az izraeli bajnokságban, 19 ponttal maradt le a Honvéd BL-ellenfelétől, a Hapoel Beer-Sevától.

A Beitar tavaly is az EL-ben szerepelt, akkor kiverte a bosnyák Tuzlát, a ciprusi Omonia Nicosiát és a Fradi mostani ellenfelét, a lett Jeglavát, és végül a főtábláért zajló párharcban vérzett el a francia St-Étienne ellen 2-1-es összesítéssel.

 „Sok fontos momentuma volt az első meccsnek, kiderült, hogy a Vasas erős csapat. Nehéz mérkőzés lesz, még jobban kell küzdeni, hogy meg legyen a továbbjutás. Nem döntetlenre fogunk játszani, a saját játékunkra készülünk. Tudjuk, mik voltak a hibáink, ezeket kijavítjuk, felkészültebbnek kell lennünk, mint legutóbb.  A védekezésünkkel gondok voltak. Örülök, hogy sok szurkolónk lesz, nagyon fanatikusak, számítunk a támogatásukra” – mondta Saron Milmer, az izraeliek edzője.

A 20.30-kor kezdődő mérkőzést az M4 élőben közvetíti.

1x2    
Vasas Döntetlen Beitar Jerusalem
2.25 3.35 2.70
[2528162] 2017-07-06 20:30:00 Vasas - Beitar Jerusalemx;