Átigazolás

Az Atléticóból igazolt védőt a Real Madrid

  • ivan

A Real Madrid közlése szerint sikerült megegyezni a városi rivális Atlético Madriddal, így a 19 éves Theo Hernandez a Bernabéuba költözik.

A mindössze 19 éves balhátvédnek 2021-ig szóló szerződése volt az Atlético Madriddal, de a fiatal francia többször is visszautasította az Atlético vezetőinek hosszabbítási és módosítási próbálkozásait, így végül a menedzsment belátta, hogy jobb elengedni a játékost.

Bár Hernandez 11 éves kora óta az Atlético kötelékébe tartozik, egyetlen meccset sem játszott a Matracosok színeiben, az elmúlt idényt az Alavesnél töltötte kölcsönben, ahol viszont 38 alkalommal is pályára léphetett.

Bár az átigazolás pontos összegét a felek nem hozták nyilvánosságra, a madridi Marca szerint legalább 26 millió eurót perkált a Real az Atléticónak a jövő egyik nagy ígéretéért, miközben a Transfermarkt adatai alapján "csak" 15 millió körül mozog a piaci ára.

A klub tájékoztatása alapján a 19 éves francia játékos hat évre szóló szerződést írt alá, hivatalosan pedig hétfőn fogják bemutatni, miután átesett az orvosi vizsgálatokon.

A következő szezonra a    egyelőre még nem hozta ki az oddsait, de egy angol buki már igen, ezek alapján pedig az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Barca-Real Madrid versenyfutás dönthet az aranyérem sorsáról. 

Ki nyeri a spanyol bajnokságot?
Barcelona 1.90
Real Madrid 1.90
Atlético Madrid 34.00