Bulvár

Bíróverést ért a 97. perces kamutizi - videó

  • varin

Azt a kínai másodosztályban sem szeretik, ha idióta a bíró.

Szombaton délután játszották a kínai másodosztályban a jól csengő Baoding Yingli Yitong-Wuhan Zall derbit. A hazaiak a kiesés elől menekülnek, a vendégek pedig a feljutásért harcolnak, ám a papírformával ellentétesen a Baoding vezetett egészen a 97. percig.

Ekkor a játékvezető egy egészen nevetségesnek látszó büntetővel ajándékozta meg a Wuhant, a 2-2-es végeredményt követő órákban pedig a szurkolók úgy döntöttek, elégtételt vesznek a sporin.

Ha a videó nem indul el, ITT megtekinthető - a kérdéses eset 02:10-től kezdődik

Mint arról a Kínai Labdarúgó Szövetség szóvivője beszámolt, helyi idő szerint 22:30 körül a tettesek lekapcsolták a világítást a hotelszobában, ahol a játékvezetők megszálltak, majd 23:10 körül tíz férfi tört be a szobába, ahol megverték a négy játékvezetőt. A bírók a fejükön, a csuklójukon és a lábaikon sérültek meg, kórházba kellett szállítani őket.

A mérkőzésen egyébként kiállították a hazaiak trénerét, Johannes Bonfrerét, a csapat elnöke, Meng Yongli pedig bejelentette, hogy klubja visszalép a bajnokságtól, ezzel tüntetve a hihetetlen bírói ítéletek miatt. Ezt egyébként végül visszavonta a szakember.

A kínai első osztály mérkőzéseire a  kínál szorzókat, a következő meccs július 7-én lesz, amikor is a Tianjin Quanjian a Guangzhou R&F együttesével játszik.