Karrier

Hoppon maradt a Real a világ legnevetségesebb szerződéshosszabbítása miatt

  • varin

Gigi Donnarumma szerződést hosszabbít a Milannal, ám nem akármilyen feltétellel.

A Sky Sport Italia információi szerint az AC Milan megállapodott Mino Raiolával és Gianluigi Donnarummával a kapus szerződéséről, a 18 éves hálóőr további öt évre ír alá a piros-fekete klubhoz. Így tehát az olasz nem igazol el a Real Madridhoz, ahol folytatódhat a kapuskeresés.

Valószínűleg Donnarumma új szerződésének egyik pontja futballtörténeti jelentőségű, legalábbis olyanra mi nem emlékszünk, hogy valaki ilyen magas szinten ahhoz kötötte a kontraktus aláírását, hogy a klub hajlandó-e szerződtetni a testvérét is.

Gigio ugyanis amellett, hogy 6 millió eurót keres majd évente, elintézte, hogy testvére, Antonio is szerződést kapjon és cserekapus lehessen öccse mögött, évi 1 millióért. Antonio Donnarumma egyébként életében egyszer védett a Serie A-ban, a Serie B-ben pedig 64-szer, amely mérkőzéseken 98 gólt kapott.

Az idősebbik Donnaruma megszerzése nem csak azért bosszanthatja fel a milánói híveket, mert így a tehetséges fiatal, Alessandro Plizzari nem kap majd lehetőséget az első csapatnál, de Antonio korábban úgy fogalmazott, a Milan egy bohóc klub.

"Egészen tegnapig mindannyian Gigio mellett álltatok, most pedig anélkül, hogy bármit is tudnátok, sértegetitek az egész családunkat olyan szavakkal, amelyeket a legrosszabb ellenségünknek sem kívánnánk. Bárki, aki őt szidalmazta az nem Milan-szurkoló." - fogalmazott korábban Antonio.

Az eset egyébként kísértetiesen hasonlít Harvey Esajas történetére. A holland hátvéd Clarence Seedorf jó barátja volt és 100 kilósan érkezett meg a Milanhoz úgy, hogy három éve nem futballozott. Három hónap edzés után aztán Seedorf meggyőzte Ancelottit arról, hogy kapjon szerződést a csapatnál. Esajasnak végül három perc jutott a Milan első csapatában egy olasz kupameccsen és egy év milánói kaland után a Serie C-be igazolt, majd csakhamar abbahagyta a játékot.

Gigio szerződésében egyébként lesz egy záradék, amely meghatározza a kivásárlási árat: amennyiben a Milan eléri a BL-selejtezőt érő negyedik helyet, 100 millió, amennyiben lemarad róla, 50 millió lesz a kapus ára.

A -n egyelőre nem fogadható az olasz bajnokság végső győztesének szorzója.