Európa Liga

Elég volt a szégyenből a nyárra, jusson csak tovább simán a Vidi!

  • MVB80

A Bajnokok Ligája első selejtezőkörének visszavágói mellett két EL-párharcra is sor kerül kedden, és este fél nyolcra kiderülhet, megvan-e az első magyar továbbjutó.

Sajnos az elmúlt években megszokhattuk, hogy csapataink esnek-kelnek a selejtezőben, úgyhogy minden apró sikert meg kell becsülni, így azt is, ha a Videoton lenyomja a máltai Balzant.

A kiscsapat semmi extrát nem csinált az első meccsen, szívósan védekezett és játékosai nem fogták vissza magukat, ha jó nagyot bele kellett rúgni egy-egy meglóduló fehérváriba.

Kevés nagyobb futballközhely létezik az idény eleji formánál, de jó 70 percig nehéz volt lelkesedni azért, amit a Videotontól láthattunk, az ellenben dicséretes, hogy a csapat nem rogyott meg, amikor Scsepovics kihagyta a büntetőt, és végül 2-0-s előnnyel utazhat Máltára.

Scsepovics elrontott egy büntetőt, de utána javított (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Vidi négy felkészülési meccset hozott le kapott gól nélkül, és a Balzan ellen is sikerült féken tartani az ellenfél félelmetesnek éppen nem nevezhető támadóit.

A Balzan az előző bajnokságban a 64 pontjából 31 pontot gyűjtött hazai pályán, így idegenben jobban ment neki, mint otthon, de most nem a saját stadionjában, hanem a bajnok Hibernians arénájában játszik.

„Más meccsre számítok, mint az első találkozó volt, hiszen ellenfelünk kétgólos hátrányban van, nem védekezhetnek 10 emberrel, támadniuk kell. Hogy a mi részünkről milyen változtatások lesznek, arról nem szeretnék előre beszélni. Jó emlékeim vannak Máltáról, négy évvel ezelőtt játszottunk itt a Vojvodinával, akkor 4-1-re nyertünk a Hibernians ellen" – nyilatkozta a Videoton új edzője, Marko Nikolics, akinek az odavágó egyben a debütálását is jelentette tétmeccsen a fehérváriaknál.

Honfitársa, a Balzant irányító Marko Micsovics nem fogta vissza magát, lazán kijelentette, hogy a futballban bármi megtörténhet, még az is, hogy 3-0-ra nyernek, és továbbjutnak.

Persze azt nyilván nem mondhatta, hogy semmi esélyt nem lát, de reméljük, az Andorra elleni szégyen és a Vasas szomorú izraeli összeomlása után nem kell újabb sokkoló élmény után pislognunk nagyokat.

A Balzan tavaly és tavalyelőtt is az első körben fejezte be európai kalandját, és mindkétszer kikapott hazai pályán is, a bosnyák Zeljeznicar és az azeri Neftci Baki ellen is 0-2 lett a vége.

Adott a feladat a Videoton számára, amely a második fordulóban az észt Kalju, valamint a feröeri B36 Tórshavn párharc győztesével játszhat, az első meccset a Kalju 2-1-re nyerte otthon.

1x2    
Balzan Döntetlen Videoton
5.00 3.70 1.55