Átigazolás

Klubrekordért vesz csatárt az Arsenal, idegesek miatta a Pool-drukkerek

  • MVB80

Alexandre Lacazette a bónuszokkal együtt 60 millió euró körüli összegért lehet az Arsenal játékosa.

Hiába lázadoztak egész szezonban az Arsenal szurkolói, Arsene Wenger maradt a csapatnál, és úgy tűnik, egy klubrekordot jelentő átigazolással igyekszik megerősíteni a csatársort.

A Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas megerősítette, hogy az előző szezonban 28 bajnoki gólt szerző Alexandre Lacazette egy-két napon belül aláír a londoniakhoz.

Az Arsenal eddig Mesut Özilért fizette a legtöbbet, akit 2013-ban 47 millió euróért vettek meg a Real Madridtól, a 26 éves Lacazette-ért pedig 50 millió körüli összeget kell majd letennie az angoloknak, és ehhez jönnek még a különféle bónuszok, ezekkel együtt már 60 millió fölé kúszhat a vételár.

A francia válogatottban eddig 11 meccset lejátszó Lacazette az angol lapok szerint hétfőn érkezik az Arsenalhoz, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és ha mindent rendben találnak nála, akkor aláírja a szerződését.

Lacazette-et több csapat is csábította, korábban az Atlético Madrid tűnt a legesélyesebbnek, de a spanyolok átigazolási tilalma életben maradt, így hiába vesznek új játékosokat, csak januárban küldhetik őket pályára.

Az Arsenal mellett a Liverpool is alternatíva volt Lacazette számára, és a Vörösök szurkolói nem értik, klubjuk miért nem tett meg mindent a megszerzéséért, hiszen a Pool indul a BL-ben, míg az Arsenal csak az EL-ben vitézkedhet.

A francia bajnokságot kinőtte, most jöhet a Premier League

„Megőrülök, hogy Lacazette az Arsenalba megy. Borzasztó, amit az átigazolásoknál művelünk.”

„Egyszerűen hihetetlen, hogy hagyjuk, hogy az Arsenal leigazolja Lacazette-et, és még ajánlatot sem teszünk érte. Botrány!”

Ilyen és ehhez hasonló bejegyzések olvashatóak a Twitteren a Liverpool-drukkerektől, akik örültek volna, ha egy gólokat megbízhatóan szállító csatár érkezik a csapathoz.

Igaz, az Arsenal-hívek sem lehetnek teljes mértékben boldogok, ők azt találgatják, vajon Lacazette érkezése milyen hatással lesz Alexis Sánchez jövőjére, a chilei támadót ugyanis a Chelsea-vel és a Manchester Cityvel is összehozták korábban.

Szintén kérdőjeles Mesut Özil, Hector Bellerín és Alex Oxlade-Chamberlain sorsa, úgyhogy izgalmas nyár elé néz az Arsenal, amely eddig a bosnyák balhátvédet, Sead Kolasinacot szerezte meg a Schalkétól.

1x2    
Bulgária U19 Döntetlen Anglia U19
10.50 5.50 1.20
Fogadási határidő: 07.03. 15:30