Konföderációs Kupa

Európai öröm vasárnap, a németeké az arany

  • varin

Németország arany-, Portugália bronzérmes lett a mini-vb-n.

Vasárnap este lejátszották a Konföderációs Kupa döntőjét, ahol kisebb meglepetésre a Copa-győztes Chile találkozott a fiatal német válogatottal. Noha a mérkőzést a dél-amerikaiak kezdték lényegesen jobban és az egész nyitó játék részben is az ő lábukon járt inkább a labda, vezetést mégis a németek szereztek Lars Stindl révén.

Az első 45 perc során Alexiséknek sokkal több helyzetük volt és a labdabirtoklásnál is az ő nevük mellett állt a magasabb szám.

A második félidőben kissé paprikássá vált a mérkőzés, gyakran előkerültek a lapok is a szerb játékvezető zsebéből, ám abban a tekintetben nem változott a játék képe, hogy Chile támadott és birtokolta a labdát. A végeredmény azonban Ter Stegen védéseinek és a dél-amerikaiak kihagyott helyzeteinek köszönhetően nem változott, Németország megnyerte a Konföderációs Kupát, Chile pedig hosszú idő után finálét veszített.

Németország végső győzelmére a torna előtt 3.15-szörös szorzóval fogadhattunk, így ők voltak a favoritok a  -n.

A bronzmérkőzésen végül Portugália diadalmaskodott Mexikó felett. A luzitánok sikerének értékét növeli, hogy Cristiano Ronaldo nem játszott a találkozón, ráadásul hátrányból sikerült fordítaniuk és még egy büntetőt is kihagytak André Silva révén.