Wimbledon

Federer lesz a bajnok, Thiem a legnagyobb csalódás?

Íme a tennis.com és oldalunk jóslatai a hétfőn kezdődő angol nyílt teniszbajnokság férfi versenyére.

BAJNOK

ED MCGROGAN: Marin Cilic

Annak ellenére, hogy Cilic nyert már Grand Slam-tornát, alig beszélnek róla. Az ő ágán van Rafael Nadal és Andy Murray, más veszélyes játékos viszont alig akad. Elődöntőzött és döntőzött a füves pályás szezon eddigi részében. Ahogyan közeledik a rajt, Cilic lehet azon játékosok egyike, akiről egyre többet beszélnek.

NINA PANTIC: Stan Wawrinka

Bejutott a Roland Garroson a döntőbe, Murrayt legyőzve - ez nagy önbizalmat adhat számára. Már csak Wimbledon hiányzik a gyűjteményéből, ennél nagyobb motiváció aligha kell. Persze a svájcinak nem az All England Club a kedvenc helyszíne, de egy formában lévő, tüzes Wawrinka közel áll a verhetetlenhez. 

BRAD KALLET: Roger Federer

A hosszú szünet és a Tommy Haas elleni vereség elbizonytalanított, ám a Halléban aratott győzelme világossá tette számomra, hogy Federer egészséges, erős, fit és jó formában van. Illetve jól kipihent, a riválisai pedig most nem a legjobbak, így Federer hazaviheti 19. Grand Slam-trófeáját is. 

STEVE TIGNOR: Roger Federer

A valaha volt egyik legjobb füves pályás teniszező, idén négy tornát nyert, Wimbledonban pedig csak Murray és Djokovics áll előtte a kiemelési ranglistán. Federer 35 éves, de nem kérdés, hogy ő a legnagyobb favorit. 

HATHAROM.COM: Roger Federer

Brad Kallet jól összefoglalta. Federernél minden klappol, hogy megszerezze a rekordot jelentő nyolcadik wimbledoni trófeáját. Melbourne-ben is láthattuk, hogy mennyire jól használta ki, hogy pihentebb az ellenfeleinél. A szuper agresszív tenisze pedig füvön még hatékonyabb.

SÖTÉT LÓ

ED MCGROGAN: Karen Khachanov

A 21 éves orosz gigantikus szervával rendelkezik, Halléban elődöntőzött, a Garroson pedig legyőzte Berdychet és Isnert is. Eljuthat a harmadik körig, ahol várhatóan Nadallal találkozik. Ez akár áttörést is hozhat számára. 

NINA PANTIC: Feliciano Lopez

Pályafutása legjobb Queen's Club menetelése után - megnyerte a tornát -, a 35 éves Lopeznek fel kell tennie magának a kérdést, hogy mikor, ha nem most? Nagyobb önbizalma van a negyedében, mint bárki másnak, beleértve Djokovicsot. 

BRAD KALLET: Nick Kyrgios

Elképesztő, hogy mennyire tehetséges játékos. Kyrgios május óta 4-5 mérkőzést elveszített, de csak idő kérdése, hogy mikor talál magára - és idő kérdése, hogy mikor nyer GS-t. "Meg tudom nyerni " - mondta Kyrgios. Igaza van!

STEVE TIGNOR: Karen Khachanov

Kifejezetten rosszul indította a 2017-es szezont, de füvön megtalálta a ritmusát. Mindkét oldalról pokoli erővel üt, komoly fenyegetést jelent Nadalra, akivel a harmadik körben találkozhat. 

HATHAROM.COM: Feliciano Lopez

Lopeznek nem igazán ment a játék a szezon első felében, füvön azonban szokás szerint magára talált és klasszis teniszt nyújt. Döntőzött Stuttgartban, Queen's-ben pedig győznie sikerült. Olyan játékosokat győzött le, mint Wawrinka, Cilic, Dimitrov és Berdych. Amilyen klasszis füves pályás játékos, Wimbledonban annyira nem tudta kihozni a legjobbját a karrierje alatt. Talán most eljött az ő pillanata, igazából minden adott ehhez. Komoly önbizalom, nagy forma és kedvező sorsolás. 

CSALÓDÁS

ED MCGROGAN: Dominic Thiem

Az osztrák nem engedheti meg, hogy magasra emelje a labdákat. Nehéz rajt vár rá Vasek Pospisil ellen, és ha eljut a negyedik körbe, Tomás berdych problémás lehet számára. 

NINA PANTIC: Dominic Thiem

BRAD KALLET: Milos Raonic

A legutolsó mérkőzésén két szettben kikapott a 698. Thanasi Kokkinakistól. Tavaly ugyan döntőzött Wimbledonban, de idén túlságosan kiegyensúlyozatlan a teljesítménye. A második körben ráadásul Nicolas Mahut személyében egy klasszis füves pályás játékos lehet az ellenfele.

STEVE TIGNOR: Dominic Thiem

Nem lehet tudni mennyire erőltette meg magát Törökországban a 3-6, 2-6-os veresége alkalmával, de a jelek nem jók. Az sem, hogy a második körnél tovább még soha nem jutott Wimbledonban.

HATHAROM.COM: Dominic Thiem

Az a tenisz, ami nagyon hatékonyan működött Párizsban, az Londonban füvön már nem annyira ütőképes. Thiem elképesztően sok tornán indult már a szezonban, nem lenne meglepő, ha a számára leggyengébb borításon, füvön nem tudna annyira motivált és koncentrált lenni egy ennyire megterhelő 6 hónap után. 

Ki lesz Wimbledon bajnoka 2017-ben?
   
Roger Federer 2.80
Rafa Nadal 4.90
Andy Murray 5.25
Novak Djokovics 6.00
Milos Raonic 15.00
Marin Cilic 15.25