NB I

Szlovák válogatottal erősített a Debrecen

  • varin

Rutinos szlovák kapust igazolt a debreceni csapat. Novotának európai kuparutinja is van.

A magyar származású Ján Novota (Novota János) érkezését jelentette be a DVSC honlapja csütörtök reggel. A 33 éves hálóőr hét év után hagyta ott a Rapid Wien csapatát, amely előtt Dunaszerdahelyen, valamint a görög Panserraikos csapatánál is védett.

Noha Novota az előző szezont még kezdőként kezdte meg a Rapid együttesénél, hamar kispadra került, majd pedig vállsérülése miatt nem tudta visszaverekedni magát a csapatba. A 16/17-es évadban így mindössze 11 mérkőzése van, amelyen hat gólt kapott. A válogatottban legutóbb 2016 novemberében kapott szerepet, ekkor egy félidőn keresztül az osztrákok ellen sikerrel védte meg kapuját a góltól. Tagja volt továbbá a szlovákok Eb-keretének, ám végig a padon ült a franciaországi tornán.

Novota Nagy Sándort követően a DVSC második új kapusa idén - ennek az az oka, hogy mind Danilovicsot, mind pedig Verpeczet elengedte a csapat.

  egyelőre nem kínál oddsot a DVSC bajnoki címére, ám a nemzetközi bukik szorzói alapján csak a Videoton, a Ferencváros és a Honvéd esélyesebb az aranyéremre.