Európa Liga

Kocogós Fradi-győzelem, nagyon fájó Vasas-vereség

A Vasas a 88. percben még két góllal ment a Beitar ellen, ám a vége vereség lett.

A Ferencváros három új játékossal, Otigbával, Gorriarránnal és Priskinnel állt fel. Nagy lendülettel, ellenfelét letámadva kezdett a Ferencváros, alig néhány perc elteltével Varga már a kapufát is eltalálta. Nem sokkal később a villámgyors Moutari beadására érkezett jó ütemben a 11. percben. A félidő utolsó néhány percét leszámítva a Ferencváros szinte végig ellenfele térfelén járatta a labdát.

A második játékrész is egy Varga-kapufával kezdődött. A hazai támadásokból sokáig hiányzott az átütő erő, de a gyengén futballozó Priskin helyére beküldött Bőle szinte azonnal gólpasszal mutatkozott be új csapatában. A hajrában is a zöld-fehérek irányították a játékot, de az eredmény már nem változott. A Ferencváros sikere 1.35-ös oddson volt fogadható a    -n.

A párharc továbbjutója a dán Midtjylland vagy az északír Derry City együttesével találkozik a következő körben.

A bajnoki bronzérmes angyalföldiek kezdték veszélyesebben az összecsapást a Beitar Jeruzsál vendégeként, ám az első 15 perc után a házigazda Beitar átvette az irányítást, majd a brazil Paulino góljával meg is szerezte a vezetést. A hazaiak ezt követően is alakítottak ki helyzeteket, de a magyar csapatot nem fogta meg a bekapott gól, vezetett veszélyes támadásokat, végül a 36. percben Evgen Pavlov fejesével egyenlített. Hét perccel később egy újabb beadás után az ukrán szép gólt lőtt, így a szünetben a Vasas vezetett.

A második játékrész egy Beitar-kapufával indult, ám az ezt követő kirúgásból - egy védelmi hibát kihasználva - Kulcsár Tamás növelte a magyarok előnyét. Nem sokkal később a hazai vezetőedző, Saron Mimer pályára küldte a 37 éves, korábban a Liverpoolban, a Chelsea-ben és az Arsenalban is játszó Josszi Benajunt.

Ennek ellenére továbbra is jól játszott a Vasas, több nagy helyzetet is kialakított, ám ezek egyikét sem váltotta gólra. Az utolsó öt percben ez megbosszulta magát: Benajun előbb gólt lőtt, majd gólpasszt adott, és mivel a szlovák Erik Sabo is betalált, a Beitar megfordította az összecsapást.

A mérkőzést megelőzően egyébként már 5 körüli szorzón is lehetett pakolni a magyarok sikerét a    -n.

A visszavágókra egy hét múlva kerül sor, míg a Videoton 20 óra 45 perctől fogadja máltai ellenfelét.