Konföderációs Kupa

Cristiano Ronaldo kihagyja a bronzmeccset

  • ivan

Ikrei születése miatt elhagyta a portugál válogatottat és hazautazott a Konföderációs Kupáról Cristiano Ronaldo.

Szerda este Chile büntetőrúgásokkal megnyerte a Portugália elleni csatát az oroszországi Konföderációs Kupa első elődöntőjében, így a dél-amerikai válogatott zsinórban harmadik nagy tornáján jutott el a fináléig. Portugália viszont az Eb-győzelem után maximum egy bronzérmet gyűjthet majd be, bár a harmadik helyért megrendezésre kerülő ütközetben nem számíthat csapatkapitányára.

Cristiano Ronaldo szerda este Facebook-oldalán jelentette be, hogy mivel a napokban ikrei születtek, ezért elhagyja a válogatottat és a bronzmérkőzésen már nem lép pályára.

"Testemmel és lelkemmel a nemzeti csapatot szolgáltam, habár a fiaim megszülettek. Sajnálatos módon nem tudtuk azt a célt elérni, amit szerettünk volna, de biztos vagyok benne, hogy még fogunk örömet szerezni a portugáloknak" - írta CR7, aki külön köszönetet mondott csapattársainak és a portugál szövetség első emberének is, amiért nem gördítettek akadályt távozása elé. 

Hogy végül a portugáloknak Ronaldo nélkül is sikerül e megszerezniük a harmadik helyet, az attól is függ, hogy ki lesz majd az ellenfél. Csütörtök este Mexikó és Németország csap össze a fináléért, a bukik szorzói alapján pedig a Nationalelf várható a vasárnapi döntőbe.

Ki nyeri a Konföderációs Kupát?    
Chile 1.75
Németország 2.75
Mexikó 6.00
[2059663] 2017-06-28 20:00:00 Portugália - Chilex;