Európa Liga

A nézők mellett a Vasas alapemberei is hiányoznak

  • ivan

Zárt kapuk mögött lép pályára a Vasas az Európa Liga selejtezőben Jeruzsálemben.

vasassc.hu

A három EL-szereplő magyar csapat közül a Vasas kezdi egyedül idegenben a maga párharcát, ám az angyalföldieknek csak az ellenféllel kell szembenézniük, a drukkerekkel viszont nem, miután az UEFA szankciója miatt a találkozót zárt kapuk mögött kell megrendezni.

A fogadóirodák szerint ennek ellenére az izraeli bajnokság bronzérmese jóval esélyesebb a győzelemre a magyar pontvadászat harmadik legjobb csapatánál, hiszen a Beitar sikere 1.70-es oddson fogadható, míg a Vasas győzelme 4.35-ös szorzóval bír.

1x2    
Beitar Döntetlen Vasas
1.70 3.45 4.35

Külön érdekessége az összecsapásnak, hogy múlt hét vasárnap a két együttes összecsapott egy barátságos mérkőzés keretein belül, és a Vasas 2-1-es győzelmet aratott az izraeli csapat felett. Michael Oenning, a piros-kékek vezetőedzője szerint azonban ebből messze menő következtetéseket nem szabad levonni, ráadásul a német tréner annak sem örül, hogy nem lesznek nézők a stadionban. "Mindkét csapat tökéletesen felkészült lesz a másik ellen. Számunkra sokkal jobb lenne, ha nézők előtt játszhatnánk, nem hiszem, hogy előny nekünk a zárt kapu. Minden labdarúgó szeret népes közönség előtt futballozni. A hangulattal jobban tudod motiválni magad, amikor vendégként lépsz pályára és gyakorlatilag mindenki ellened van, akkor az sok erőt szabadíthat fel."- fogalmazott Oenning a vasassc.hu szerint.

A Vasas számára komolyabb gondot okozhat, hogy 5 játékosa is kidőlt a sorból, így csupán 17 fős kerettel utazott ki Izraelbe. Berecz Zsombor, Gaál Bálint, Vaskó Tamás és az új igazolás, Vít Benes is sérüléssel bajlódik, míg James Manjekar a kanadai válogatott edzőtáborában tartózkodik. A kimaradók ellenére Oenning azt mondta, tartják magukat a megszokott 4-3-3-as felálláshoz.

A Vasas kerete
Kapusok: Nagy Gergely, Póser Dániel
Védők: Kire Risztevszki, Felix Burmeister, Debreceni András, Hangya Szilveszter
Középpályások: Kleisz Márk, Szivacski Donát, Vida Máté
Támadók: Murka Benedek, Jevhen Pavlov, Remili Mohamed, Mahir Saglik, Ádám Martin, Király Botond, Kulcsár Tamás, Ferenczi István

A magyar fogadók többsége az előjelek ellenére nem igazán bízik a Vasasban. A Tippmixpro adatai szerint a három esélyben beérkezett tétek 70 százaléka a Beitar sikerét várja, a magyar együttes győzelmét 17 százalék.

tippmixpro.hu

 

A 18 óra 45 perckor kezdődő Beitar Jerusalem - Vasas EL-selejtezőt az m4sport.hu közvetíti élőben.

[2528161] 2017-06-29 18:45:00 Beitar Jerusalem - Vasasx;