Forma-1

Kezd beindulni a buli, ennyi volt a nagy Hamilton-Vettel barátság?

  • Cesc18

Bakuban a szezon során először akasztotta össze a bajszát a világbajnoki cím két legfőbb várományosa, a mercedeses Lewis Hamilton és a ferraris Sebastian Vettel.

Kétségkívül az idei év eddigi legjobb Forma-1-es futamát hozta az Azeri Nagydíj, melyen végül Daniel Ricciardo örülhetett, akinek győzelmére nem kevesebb, mint 68-szoros pénzt fizettek az állami irodában. Az ausztrál sikere azonban háttérbe szorult Lewis Hamilton és Sebastian Vettel kakaskodása miatt. A két sztárpilóta ugyanis összeütközött, méghozzá egy biztonsági autós periódus alatt: az egyik kanyarban a német belecsúszott a britbe, majd riválisa mellé hajtott és idegesen oldalról is nekiment. 

Vettel ezért a manőverért egy 10 másodperces stop&go büntetést kapott, amivel gyakorlatilag el is szálltak a győzelmi esélyei. Elsőre úgy nézett ki, hogy Hamilton ráfékezett, ezért ment bele hátulról a ferraris, ám az FIA alaposan kivizsgálta az esetet és megállapította, hogy az angol nem taposott a fékbe, tesztelve ezzel riválisát. 

Nem teszteltettem vele a fékeket. Ha azt akarja bizonyítani, hogy ő egy férfi, akkor azt hiszem azt az autón kívül kellene tennie, szemtől szembe. Ezzel a viselkedéssel nem jó példát mutat a fiataloknak.

Természetesen rengetegen megszólaltak az esettel kapcsolatban, sokan Vettelt támadják, aki békülni szeretne. 

Semmi problémám vele, tisztelem az autóversenyzői munkásságát. Beszélni fogunk, de most nem alkalmas az idő erre. Rendezni akarom vele az esetet, bár igazán nincs mit.

Hamilton viszont nagyon megorrolt riválisára és egyelőre nem tervez összefutni vele. "Kell egy kis idő, amíg átgondolom a dolgokat, abszolút tiszteletlenség volt, amit tett. Ilyet ilyen szinten nem csinálunk, ezeket a gokartos időkben megtanuljuk kezelni."

A két sztárpilóta között egyébként a korábbi futamokon nagyon ment a jópofizás, igazi korrekt küzdelmet mutattak be, azonban várható volt, hogy ahogyan élesedik a harc, szép lassan a nagy barátság is tova száll. 

Jelenleg 14 pont a különbség Vettel és Hamilton között a német javára. Legközelebb július 9-én az Osztrák Nagydíjon mérhetik össze tudásukat. Kíváncsian várjuk, hogy a sógoroknál mennyire lesz meg a tisztelet a két világbajnok között. 

Ki lesz a világbajnok?   
Lewis Hamilton Sebastian Vettel
1.70 2.10

Az elmúlt két futam alapján úgy tűnik, hogy a Mercedes van előnyben, a brit utalt is rá, hogy itt a "Hammertime". Kanadában nyerni tudott Hamilton, Bakuban pedig ha nem kényszerül kiállni a nyakvédője miatt, akkor ott is maga mögé utasította volna a mezőnyt. A bukmékerek ennek megfelelően a brit klasszist tartják az Osztrák Nagydíj favoritjának, sőt, a ponthátránya ellenére esélyesebbnek érzik a vb-címre, mint Vettelt. 

Ki nyeri az Osztrák Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 1.90
Sebastian Vettel 3.20
Valtteri Bottas 5.00
Kimi Raikkönen 16.75
Max Verstappen 21.00
Daniel Ricciardo 22.00