Spanyol foci

Hogy áll a Barcelona az átigazolási piacon?

  • ivan

Vihar előtt nagy a csend, avagy az új idénynek új edzővel nekivágó Barcelonánál pedig egyelőre még nem szállingóznak a nyári igazolások. Persze a háttérben kőkemény munka folyik, a katalán sztárklub kapcsán pedig játékosok tucatjait emlegeti a nemzetközi sportsajtó.

A Leicester Mercury cikke szerint a Barcelona lecsúszni látszik Riyad Mahrezről, akiért az Arsenal és a Chelsea is harcba szállt. Az biztos, hogy a Rókák marokkói ásza nem marad a csapatnál, de állítólag megelégelte, hogy a Barca ajánlatára várjon és a napokban elfogadhatja Arséne Wenger négy évre szóló szerződését.

A katalánok első számú nyári célpontja továbbra is Marco Verratti, aki a sajtón keresztül már többször jelezte, nem akar mindenképpen maradni a PSG-nél, a párizsiak viszont nem akarják őt eladni. Az olasz középpályásért a Barcelona még nem tett le hivatalos ajánlatot a franciák asztalára, de a spanyol Sport szerint legkésőbb július 4-éig pont kerülhet az ügylet végére, akkor veszi kezdetét ugyanis a nyári alapozás.

Jövőre már egy csapatban?

Ha a Verrati-ügylet kútba esik, akkor a Barcelona célba veheti az U21-es Eb-n a spanyol válogatottban parádézó Saúl Niguezt. A madridi As szerint Niguez leigazolása viszont azért lehet nehézkes, mert az Atlético Madrid januárig ki van zárva az átigazolási piacról.

Továbbra is képben van a Real Madridnál többnyire mellőzött Mateo Kovacic is. A Don Balon lap szerint Ernesto Valverde vezetőedző nagyra tartja a fiatal horvát munkabírását, így amennyiben a királyi gárda valóban el akarja passzolni Kovacicot, a katalánok előállhatnak egy ajánlattal.

Hiába szeretne visszatérni a Nou Campba Hector Bellerín, Arséne Wenger és az Arsenal foggal-körömmel ragaszkodik a fiatal spanyol védőhöz. A Mundo Deportivo szerint a Barcelona türelme fogytán van a jobb hátvéd ügye kapcsán, így ha a következő 10 napban nem sikerül egyezségre jutniuk a londoniakkal, más játékos után nézhetnek.

Sajtóhírek szerint ugyan Ousmane Dembele távozni szeretne a Borussia Dortmundtól, ám a 20 éves francia sztárpalánta nem akar a Barcelonába menni, sokkal inkább a Premier League felé venné az irányt.

Bár a Tottenham nagy reményeket fűz a Barcelona saját nevelésű középpályásának megszerzéséhez, a katalán klub a minap új szerződést kötött Carles Alenával, így az eddigi 3 milliós vételár gyorsan felszökött 12 millió euróra. Hogy a gránátvörös-kékek részéről ez üzleti fogás volt, avagy tényleg mag akarják tartani Alenát, az hamarosan kiderülhet.

Netoért sorban állnak a nagy klubok

A Barcelona és az Arsenal fut versenyt a Braga 17 éves szupertehetségéért, Pedro Netóért. A portugál Bola lap szerint a Braga már visszadobta az Ágyúsok 15 millió eurós ajánlatát és 20 millió euró alatti transzferről hallani sem akar. Az újság szerint a katalánok a napokban előkészítik az ajánlatukat és könnyen lehet, hogy Alexandre Pato után minden idők második legdrágább 18 év alatti játékosát nevezhetjük meg Neto személyében.

Persze az érkezők mellett lesznek távozók is. Szintén a Bola arról számolt be, hogy Jeremy Mathieu orvosi vizsgálatra utazik a Sporting Lisszabonhoz, amely még a jövő hétig bezárólag szeretne pontot tenni a francia bekk átigazolására.

Török és spanyol sajtóhírek szerint egyre közelebb a megállapodáshoz az Arsenal és a Barcelona Arda Turan ügyében, a 30 éves török középpályásért az Ágyúsok 30 millió eurót fizethetnek a katalánoknak. Bekavarhat azonban, hogy Turan iránt az Inter is érdeklődést mutat.

A spanyol ESPN úgy tudja, hogy a Manchester United ajánlatot készül tenni Jordi Albáért, ugyanakkor hozzáteszi, hogy a spanyol válogatott bal hátvédet igen nehéz lesz elmozdítani a Nou Campból. Könnyebb dolga lehet a Vörös Ördögöknek André Gomesszel, akiért a The Sun szerint José Mourinho 31 millió fontot is hajlandó lenne kifizetni. Segítheti az üzletet, hogy a fiatal portugál ügynöke az a Jorge Mendes, aki Mourinho ügyeit is intézi.


A Barcelona sztárjai egyelőre még pihenőjüket töltik, a klub néhány fiatal játékosa azonban a lengyelországi U21-es Eb-n szerepel. A spanyol válogatott az esélyeknek megfelelően be is került a döntőbe, ahol majd Németország legjobbjaival néz farkasszemet. A tornán eddig hibátlanul álló hispánok a fináléban is favoritok, győzelmük 1.85-ös szorzón fogadható jelenleg.

1x2    
Németország U21 Döntetlen Spanyolország U21
3.75 3.40 1.85