Kézilabda

Elveszítheti legnagyobb értékét a Veszprém

  • ivan

Kevés esély mutatkozik rá, hogy Aron Palmarsson a Telekom-Veszprém csapatánál maradjon.

Palmarsson távozása egyre közelebb

A Telekom Veszprém izlandi irányítóját sok szakember a világ jelenlegi legjobb játékosának tartja, így nem lehet csodálkozni azon, hogy a legnagyobb klubok Palmarsson megszerzésén munkálkodnak. A még mindig csak 26 éves klasszist 2018-ig köti érvényes szerződés a Veszprémhez, és bár a magyar bajnok szeretné megtartani világsztárját, a jelek szerint sokkal valószínűbb, hogy az izlandi másik csapatban folytatja karrierjét.

Palmarsson iránt többek között korábbi klubja, a THW Kiel is érdeklődik, ám a német alakulat az anyagiak terén jelenleg nem tudja felvenni a versenyt a riválisokkal. A minden idők legnagyobb büdzséjével operáló PSG bárkit képes lehet megszerezni, azonban mivel Nikola Karabatic és Daniel Narcisse mögé a nyártól csatlakozik a párizsiakhoz a norvég csodagyerek, Sander Sagosen is, a francia gárdában komoly tumultus alakulna ki a játékpercekért a belső posztokon.

A Mundo Deportivo cikke szerint így Palmarsson a Barcelona ajánlatát fogadhatja el. Az izlandi sztárjátékos döntésében komoly szerepet játszhat, hogy várandós barátnője a katalán fővárosban szeretne élni, a napsütéssel és a tengerparttal pedig egyetlen nagy klub sem tud versenyre kelni. A Barcelonánál ráadásul éppen egy korszakváltás kezdetét élik, hiszen elhagyta a klubot Kiril Lazarov és Jasper Nöddesbo is, és több kulcsember is karrierje végéhez közeledik, így a 36 éves irányító, Raúl Enterrios is.

A Palmarsson-ügylet azonban közel sem lesz sétagalopp. A Barcelona szeretné már most nyáron megszerezni őt, a Veszprém viszont ragaszkodna ahhoz, hogy kitöltse szerződését. Ha viszont ez megtörténik, akkor Palmarsson 2018-ban ingyen távozhatna a Bakonyból, ezt pedig nyilvánvalóan szintén nem szeretnék Veszprémben. Az ellentétes érdekek miatt vélhetően hosszú tárgyalássorozat elé néznek a felek.

Az izlandi klasszis nyári távozása mellett szólhat az is, hogy Ljubomir Vranjes személyében új szakember veszi át a veszprémi csapat irányítását, a Flensburgtól érkező sztáredző játékfilozófiája pedig - amely elsősorban a fizikális alapokra épül - nem igazán fekszik Palmarssonnak.


A magyar válogatott június közepén a lettek elleni győzelemmel bebiztosította helyét a 2018-as Európa-bajnokságra. Bár a    még nem jött ki a kontinenstorna oddsaival, külföldi termeknél már lehet fogadni a végső győztesre. A legnagyobb favoritnak a francia válogatottat tartják, míg a magyar csapat csak a mezőny közepén foglal helyet. 

Európa-bajnokság 2018
Franciaország 3.00
Horvátország 3.50
Dánia 5.50
Spanyolország 7.50
Németország 9.00
Norvégia 15.00
Magyarország 36.00