Átigazolás

Aubameyang a karrier helyett a pénzt választotta

A nyári átigazolási időszak legnagyobb sokkját okozhatja Pierre-Emerick Aubameyang, amennyiben elfogadja az egyik dúsgazdag kínai klub ajánlatát.

Fantasztikus szezont futott Pierre-Emerick Aubameyang, aki 31 góljával a Bundesliga legeredményesebb játékosa lett. A gaboni támadó a Borussia Dortmund színeiben 125 mérkőzésen immáron 85 gólnál jár, nem csoda, hogy európai sztárcsapatok egész armadája áll sorban érte, emiatt pedig a 27 éves csatár távozása lehet a nyári átigazolási szezon legnagyobb durranása.

Bár sajtóhírek szerint olyan klubok szeretnék soraikban tudni Aubameyangot, mint a Real Madrid, a PSG, a Liverpool vagy az Arsenal, könnyen lehet, hogy az afrikai csatár átteszi székhelyét Európából Ázsiába.

espnfc

A német Bild cikke szerint ugyanis a kínai bajnokságban szereplő Tianjin Quanjian tulajdonosának eltökélt szándéka, hogy megszerezze a dortmundiak sztárját. A lap szerint a BvB hivatalos ajánlatot ugyan még nem kapott, ám a klubvezetők informálisan már egyeztettek a multimilliárdos Shu Yuhui-val, és a tudtára adták, hogy 70 millió euró alatt szóba sem jöhet Aubameyang eladása.

A Bild szerint a dúsgazdag tulajdonos ezért nem is bízna semmit a véletlenre, és a Dortmundnak 80 millió eurót fizetne, a támadónak pedig évi 30 millió eurós fizetést biztosítana.

A Bild úgy tudja, hogy a játékos menedzsmentje és a kínai csapat már megegyezett egymással, így az üzlet hamarosan létre is jöhet, feltéve, ha a Borussia elfogadja a 80 milliós ajánlatot.

A Tianjin Quanjian 14 forduló után a 6. helyen áll a kínai bajnokságban, lemaradása az élen álló Guangzhou mögött 15 pont. A gárda vezetőedzője az olaszok egykori világbajnoka, Fabio Cannavaro, a keretben pedig olyan kipróbált sztárokat is találunk, mint Alexandre Pato és Alex Witsel. A Bild szerint egyébként Aubameyang mellett a kölni Anthony Modeste is a kiszemeltek között szerepel.

A következő fordulóban a Tianjin Quanjian hazai pályán fogadja a listavezető Guangzhou-t. A két együttes még soha nem találkozott egymással, ennek ellenére a bukmékerek egyértelműen a vendégek győzelmét preferálják.

1x2    
Tianjin Quanjian Döntetlen Guangzhou Evergrande
3.25 3.25 1.95