Wimbledon

Többek között az egykoron Federert legyőző ukránnal nyernénk

  • Cesc18

Egy hármas kötésű kombival indulunk harcba a bukmékerek ellen a wimbledoni selejtezők második játéknapján.

Hétfőn megkezdődtek a selejtezős küzdelmek Wimbledonban, melyben összesen három magyar játékos érdekelt. A férfiaknál Balázs Attila sajnos rögtön az első kanyarban elvérzett, a lányoknál viszont Gálfi Dalma és Stollár Fanny a keddi napon lép pályára. Előbbi a német Antonia Lottnerrel néz farkasszemet, míg utóbbi a japán Akiko Omae-vel. 

Jó pár komoly név megfordul a kvalifikációban, például Szergij Sztahovszkij, aki igazi füves pályás specialista. A langaléta ukrán játékos 2010 óta mindig főtáblás volt a tenisz szentélyében.

Élete legnagyobb győzelme éppen Wimbledonhoz fűződik, 2013-ban óriási meglepetésre, négy szettben búcsúztatni tudta Roger Federert. 

Ezúttal eléggé hátul áll (122.) a világranglistán, így selejtezni kényszerül, de meglepetés lenne, ha nem venné sikerrel az akadályokat. Az első körben nagy magabiztossággal verte Kenny de Scheppert, és várhatóan Roberto Quiroz sem okoz majd neki komolyabb fejtörést. Az ecuadori teniszező egyébként először vesz részt a wimbledoni selejtezőben, korábban inkább salakon találkozhattunk vele. 

Sztahovszkij mellett a fiatal Andrej Rublev továbbjutása is borítékolható. Az orosz tehetség Melbourne-ben és Párizsban egyaránt felverekedte magát a főtáblára és Wimbledonban is jó eséllyel pályázik. Remekül rajtolt, James McGee pedig nem az a kaliber, akiben megvan a potenciál, hogy megállítsa. Az ír teniszező már a veterán salakos Ramirez-Hidalgo ellen is vért izzadt. 

A kombink legmeredekebb részét hagytuk utoljára, egy női összecsapást...Tamara Korpatsch és Jacqueline Cako egyaránt nem tartozik azon játékosok közé, akikkel hétről-hétre a WTA-tornákon találkozunk. Előbbi esetében ez érthető is, hiszen még csak most bontogatja a szárnyait, utóbbi viszont már 25 éves, de eddig nem sokat hallatott magáról. Egyértelműen Korpatsch tűnik a tehetségesebbnek és jobb versenyzőnek. Ezt be is bizonyította néhány napja, amikor is Hertongenboschban egy selejtezőben találkoztak és két szettben legyőzte amerikai riválisát. Bízunk benne, hogy ez a különbség most is meglesz köztük a német javára.

hatharom.com
Szergij Sztahovszkij-Roberto Quiroz Sztahovszkij
Andrej Rublev-James McGee Rublev
Tamara Korpatsch-Jacqueline Cako Korpatsch
@1.75
Fogadási határidő: 14:30