Női kézilabda

Megszívhatja a Fradi a BL-sorsolást

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) elkészítette a kiemelést a női Bajnokok Ligája péntek esti csoportsorsolására: a címvédő Győri Audi ETO KC az első, a Ferencváros pedig a harmadik kalapba került.

Az EHF honlapja szerint 14 csapat automatikusan a főtáblán kezd, két együttes a selejtezőből juthat a legjobbak közé. Azonos nemzetbeliek nem kerülhetnek egy csoportba a sorsoláson, amelyre pénteken 21 órától kerül sor Ljubljanában.

A 3. kalapba kerülő Fradi legrosszabb esetben egy egészen brutális négyesbe is kerülhet, hiszen az egyes kalapból jöhet például a Vardar, a kettesből a bombaerős kerettel rendelkező Rosztov, a négyesből pedig a francia Brest.

A négy csoportból az első három helyezett folytathatja a kétszer hatcsapatos középdöntőben, ahonnan az első négy oda-visszavágós negyeddöntőben keresztbejátszik majd a négyes döntőbe kerülésért. A két négycsapatos selejtezőtornát szeptember 9-én és 10-én rendezik.

A    egyelőre még nem nyitotta meg piacát a női kézilabda Bajnokok Ligájának végső győztesére, a tavalyi kiírás előtt a Győr győzelme 3.25, a Fradié pedig 67-szeres szorzóval kecsegtetett. 

A csoportsorsolás előtti kiemelés
1. kalap: GYŐRI AUDI ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vardar Szkopje (macedón), CSM Bucuresti (román)
2. kalap: Larvik (norvég), Rosztov-Don (orosz), Nyköbing (dán), Metz (francia)
3. kalap: SG BBM Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, FC Midtjylland (dán)
4. kalap: Vistal Gdynia (lengyel), Brest (francia), 1. selejtezőtorna győztese, 2. selejtezőtorna győztese