Magyar foci

Közel félmilliárdot "bukott" a Loki, szemléletváltás jöhet

  • ivan

Nagyon mellényúlt a Debrecen az idegenlégiósokkal, a következő szezontól saját nevelésű fiatalokkal próbálkozhat.

Egy tucatnyi külföldi futballistát foglalkoztatott a tavaszi szezonban a DVSC futballcsapata, azonban a légiósok nem tudták megváltani a világot, és a debreceniek majdnem kiestek az élvonalból. A mögöttünk hagyott szezon keretéből már távozott a kapus Ivan Kelava, aki egyetlen percet sem játszott az NB I-ben, Haris Handzic, Szuk Hjun Dzsun és Frank Feltscher, míg Braniszlav Danilovics visszatért a kölcsönadásból a Puskás Akadémiához.

A boon.hu cikke szerint az elmúlt szezon alatt igazolt idegenlégiósok összesen mintegy 450 millió forintjába kerültek a Debrecennek, ezért a hajdúsági klubnál szemléletváltást eszközölhetnek, és a következő idénytől már elsősorban fiatal, saját nevelésű játékosokkal dolgoznának.

(Ezzel a felfogással nem feltétlenül van összhangban a Debrecen legújabb igazolása. A 32 éves Tisza Tibor szerződtetését kedden reggel jelentette be a klub. A Nyíregyházáról visszatérő támadó egy plusz egy évre írt alá a Lokihoz.)

Fotó: dvsc.hu

Ez az irány egyébként az MLSZ-nek köszönhetően plusz bevételeket is jelenthetnek majd a klubnak, hiszen a jelenlegi szabályok értelmében a központi források elosztásánál előnyt élveznek azok a klubok, amelyek legfeljebb hét nem hazai játékost alkalmaznak a keretükben (nemzetközi kupaindulók esetében ez a szám tíz), illetve a bajnoki mérkőzéseken legfeljebb három nem hazai focistát szerepeltetnek (a nemzetközi kupaindulók legfeljebb ötöt). Azok a gárdák, amelyek nem indulnak nemzetközi kupában, szintén szerepeltethetnek öt légióst a kezdőcsapatban a maximális MLSZ-pénzek megtartása mellett, mégpedig abban az esetben, ha nemzetközi kupainduló ellen lépnek pályára.

Az már korábban hivatalossá vált, hogy a következő szezonban a korábbi sikerkovács, Herczeg András irányítja majd a Lokit, aki az elmúlt időszakban a debreceni utánpótlás szakmai munkáját felügyelte, így személyében egy olyan tréner ül majd a kispadon, aki kiválóan ismeri a helyi fiatalok képességeit.

Sajtóhírek szerint egyébként a Debrecen szeretne néhány játékost igazolni még a nyáron, a kiszemeltek között van Iszlai Bence, Forró Gyula, Pekár László és Novota János is.

A    még nem kínál szorzókat az OTP Bank Liga 2018/2018-as kiírásának bajnokára, ám egy angol bukmékere már kijött a számokkal, ez alapján a Debrecen a negyedik legnagyobb favorit az aranyra, végső sikere pedig pénzünk hatszorosát érné. 

A NB I sorsolása már elkészült, a Loki az első fordulóban a Mezőkövesd gárdáját fogadja hazai pályán.

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet (2017/2018)?
Ferencváros 2.50
Videoton 2.50
Budapest Honvéd FC 4.00
Debrecen 6.00
Vasas 6.00
Újpest FC 6.00
Diósgyőr 21.00
Mezőkövesd 21.00
Paksi SE 21.00
Szombathelyi Haladás 21.00