Magyar foci

Kleinheisler túlsztárolt, Dzsudzsák nem védekezik - Détári

Az andorrai borzalomról már a magyar futball rengeteg szereplője elmondta a véleményét, legutóbb például Détári Lajos, akivel a Nemzeti Sport közölt interjút.

"Andorrát szerintem még a Kisvárda vagy a Balmazújváros is legyőzte volna. Jókora pofon volt az, és nemcsak a játék, a vereség volt elkeserítő, hanem az is, ami azután történt. Mindenki mondta a magáét, nyilatkozott boldog-boldogtalan, régi sérelmek jöttek elő, személyeskedő viták alakultak ki, csak a szakmáról beszéltek a legkevesebbet" - magyarázta a korábban játékosként a Honvédban, a Frankfurtban, az Olimpiakoszban és a Bolognában is megforduló Détári.

Szerinte az MLSZ azért bizonytalanodott el, hogy le kell-e váltani a nagy égés után Bernd Storck szövetségi kapitányt, mert az ő menesztése harmincöt újabb ember elküldését jelentette volna.

Kispestre nem hívták meg a Vidi ellen aranycsatára, de a Frankfurt megkereste, hogy várják a kupadöntőn

"Néhány részletet helyre kell tennünk a válogatott megítélésében. Ott van például Kleinheisler László, aki egy kapusról bepattanó labdának köszönheti a karrierjét, azóta többszörösen bizonyította, hogy túlsztárolt, túlértékelt labdarúgó, aki sem Németországban, sem a Ferencvárosban nem volt képes maradandót alkotni. (...) Vagy ott van Dzsudzsák Balázs, őt is helyén kellene kezelni. Az előrejátékban jó, hasznos futballista, de nem védekezik. Pedig a mai futball ezt megköveteli. Ha lőne szezononként húsz gólt és adna harminc gólpasszt, azt mondanám, dicsérjék, de így."

Détári egyébként 2006-ban Bozsik Péter kapitány segítőjeként belebukott a Málta elleni 2-1-es vereségbe, és bár azt mondja, az NB I-es meccsekre már nem jár ki, a futballból még nem ábrándult ki, és nagy nehezen azt is kihúzták belőle, lenne szövetségi kapitány.

A korábbi 61-szeres válogatott elmondta azt is, őt is meglepte a Honvéd bajnoki címe, ennek ellenére megérdemeltnek érzi a kispestiek elsőségét, és dicsérte Marco Rossit, aki azóta Dunaszerdahelyre szerződött. 

A magyar klubcsapatok csütörtökön már pályára lépnek a nemzetközi porondon, a Fradi és a Videoton itthon fogadja lett, illetve máltai ellenfelét, míg a Vasas a Beitar Jerusalem vendége lesz az EL-selejtező első körében.

1x2    
Videoton Döntetlen Balzan
1.22 5.25 9.75