Konföderációs Kupa

Szomorkodhat Putyin, megszívják az oroszok?

Mexikó egy ponttal is továbbjut, a szbornajának azonban nyernie kell a biztos kvalifikációhoz.

Győzelemmel és jó játékkal kezdte a Konföderációs Kupát az orosz válogatott Új-Zéland ellen, persze a motiváció is megvolt a sikerhez, hiszen Vlagyimir Putyin is ott volt a szentpétervári találkozón. A szbornaja azonban nem tudta átmenteni jó formáját a portugálok elleni találkozóra, így a csoport zárómérkőzésén mindenképpen meg kell verniük majd Mexikót Kazanyban.

   
Mexikó Döntetlen Oroszország
2.30 3.15 2.80

Az óceániai gárda, ha az európaiakra nem is, de a közép-amerikai válogatotta alaposan rá tudott ijeszteni, hiszen nemcsak a vezetést szerezték meg Chris Woodék, de gólokkal vezethettek volna Veláék ellen a félidőben.

A szakértők szerint ennek elsősorban a háromvédős felállás volt az oka, melyen Osorio mester mindenképpen változtatni akar, így a Tricolor visszaállhat a 4-3-3-ra. Az egyedüli kérdés az, hogy Carlos Salcedo tudja-e vállalni a játékot és ha nem, akkor ki pótolja. Ezt leszámítva több változásra is számíthatunk a mexikói kezdőcsapatban, Jiménez visszakaphatja Velát és Chicharitót maga mellé a csatársorba, így Damm, valamint a hét közben gólt szerző Peralta is padozhat.

Fotó: The Indian Express

Az oroszoknál nagy személyi változások nem várhatóak, Csercseszov mesternél inkább a felállás a kérdéses, hiszen játszottak már a tornán 5-3-2-t, 5-4-1-et is, míg hétvégére az egyik szakportál a 3-5-2-t favorizálja.

Mindenesetre kelleni is fog majd a támadópotenciál a szbornajának, hiszen ők csak akkor juthatnak tovább, ha nyernek Mexikó ellen, vagy ha remiznek és Új-Zéland legyőzi Portugáliát. Itt azonban komoly bajba ütközhet a válogatott, hiszen az elmúlt években nem arról voltak híresek, hogy az erős csapatok ellen is szórják a gólokat.

Pikáns kis meccs vár ránk, gólok mellett akár a lapok is kaphatják a főszerepet. A hazaiak megalkuvást nem tűrő futballjára valószínűleg kemény játék lesz a válasz Mexikó részéről, ám hogy ez végül kinek a sikerét hozza, arra már nehéz lenne magabiztosan tippelni.

[2059655] 2017-06-24 17:00:00 Mexikó - Oroszországx;