Spanyol foci

Kiderül a topligák utolsó csapata is

A spanyol másodosztályban a Getafe és a Tenerife küzd azért, hogy a Bernabéuban és a Camp Nouban is játszhassanak jövőre.

Az első mérkőzés legfontosabb jelenetei

Egyetlen kivétellel minden topligában szereplő csapatot ismerünk, ám hogy a La Ligában a Tenerife vagy a Getafe küzdhet majd a bennmaradásért, erre csak szombat este kapunk választ. Noha a favorit minden tekintetben a madridi csapat lenne, a szigetlakók várhatják előnyből a rájátszás visszavágóját.

   
Getafe Döntetlen Tenerife
1.75 3.20 4.45

A szerdai első mérkőzés alkalmával inkább a Tenerifének akadt oka bosszankodásra, hiszen annak ellenére, hogy 1-0-val ők húzták be a találkozót, a mérkőzés képe alapján inkább a 2-0, 3-0 volt benne a pakliban, mintsem az 1-1. Az elszalasztott lehetőségek azonban megbosszulhatják magukat, a rutinosabb Getafe ugyanis hazai pályán piszkosul erős, míg a Tenerife idegenben gyengélkedik.

A Getafe piaci értéke közel duplája, mint a Teneriféé. A kiscsapat 2010 után juthat fel újra a legjobbak közé úgy, hogy tavalyelőtt 17., tavaly pedig 13. volt a gárda.

A fővárosi gárdánál több ismert nevet is találunk, többek között például a videotonos Marko Scepovic testvére is itt futballozik, de Damián Suárez, Cata Díaz, Francisco Molinero és Dani Pacheco neve is ismerős lehet.

A két csapat idei mindkét találkozóján megosztoztak a pontokon a felek, ám jó ha tudjuk, a Getafe hazai eredménysora igen impozáns - utolsó tíz meccsükből nyolcat is megnyertek, ezeken pedig 22 gólt szereztek.

Már az elődöntők során is a fővárosiak nyújtották a jobb játékot, hiszen ők 5-2-vel intézték el a Huescát, míg a Tenerife csak büntetőkkel ütötte ki a Cadizt. Mindezeket figyelembe véve a hazai győzelemre voksolunk a párharc visszavágóján is, ráadásul az 1.75-ös szorzó nem is tűnik rossznak.

[2519956] 2017-06-24 21:00:00 Getafe - Tenerifex;