Magyar foci

Új edzőjével egyelőre megállíthatalan a Videoton

  • ivan

Véget ért a Videoton 10 napos ausztriai edzőtábora. 4 meccs, 4 győzelem, 0 kapott gól a mérleg.

Marko Nikolics kezei alatt formálódik a Videoton / vidi.hu

Egyelőre úgy fest, hogy a nyáron a Videoton élére kinevezett Marko Nikolics jó választás volt a fehérvári klubvezetők részéről, hiszen a szerb tréner irányításával a Videoton egy igen sikeres felkészülésen van túl. Az OTP Bank Liga ezüstérmese 10 napot töltött el a szomszédos Ausztriában, ahol az alapozás mellett felkészülési találkozók is szerepeltek a programban. A piros-kékek összesen négy mérkőzést kötöttek le az edzőtábor ideje alatt és négy győzelmet arattak, sőt, a 360 perc játék során egyetlen gólt sem engedtek az ellenfeleknek.

A Videoton nyári felkészülési mérkőzései
Videoton - Skenderbeu (albán) 1-0
Videoton - Ruzomberok (szlovák) 3-0
Videoton - Inter Zapresic (horvát) 2-0
Videoton - Rostov FK (orosz) 1-0

Marko Nikolics felfogásából kiindulva a védelem hatékonysága lehet majd a Videoton egyik fő fegyvere, a szerb bajnokságot a Partizannal megnyerő tréner az előző idényben 37 forduló alatt mindössze 22 gólt kapott a belgrádiakkal.

"Nagyon fontos volt számomra, mint vezetőedző, hogy stabilan játszott a csapat mind a négy felkészülési találkozón az edzőtáborban. Korábban is elmondtam, hogy nagyon népszerű dolog azt hajtogatni, hogy valaki támadófocit szeretne játszatni a csapatával, de azért a labdarúgás ennél összetettebb dolog" - fogalmazott a vidi.hu-nak Nikolics.

"A játék minden elemében jól kell teljesíteni – gólokat kell szereznünk, jól kell használnunk a labdát, amikor az nálunk van, védekeznünk kell, tehát jól kell használnunk a modern labdarúgásban fontos elemeket. Sok mindent gyakoroltunk az edzéseken, sok mindenről beszéltünk a videóelemzések során, azt nyugodtan mondhatom, hogy a játékosok a lehető legjobb tudásuk szerint igyekeztek megvalósítani ezekből mindent a mérkőzések során. Valamennyire már úgy játszik a Vidi, ahogyan én szeretném, de természetesen még sok munka áll előttünk” - nyilatkozta a tíznapos ausztriai edzőtábor után a tréner.

A jó felkészülés igen fontos volt a fehérváriak számára, hiszen jövő hét csütörtökön a máltai Balzan ellen már Európa Liga-selejtező vár a csapatra. Az erőviszonyok alapján a Videotonnak nem okozhat gondot a miniállam csapatának legyőzése, ezt támasztják alá az oddsok is, a magyar fogadóirodánál 1.25-ös szorzót kínálnak a magyar együttes hazai pályán aratott sikerére. A felkészülési találkozók eredményei alapján reménykedhetünk a legjobbakban.

1x2    
Videoton Döntetlen Balzan FC
1.25 4.90 9.75
[2528204] 2017-06-29 20:45:00 Videoton - Balzan Youths FCx;