Konföderációs Kupa

Még a németek és a portugálok is kieshetnek - izgalmas utolsó kör elé nézünk

  • varin

Két fordulót követően azonban mindössze egyetlen csapat, Új-Zéland búcsúzott el a tornától.

Ha le akarjuk egyszerűsíteni a Konföderációs Kupa utolsó fordulójának mérkőzéseit, elmondhatjuk, hogy a már kiesett Új-Zélandot kivéve minden csapat sorsa a saját kezében van, hiszen egyelőre csak az biztos, hogy az óceániai gárda nem lesz elődöntős. Noha matematikai esély még arra is van, hogy Chile, Németország és Portugália is kiessen, alighanem a papírformának megfelelő négyessel találkozunk majd az elődöntőkben.

Az utolsó kör mérkőzései
   
  1 x 2
Mexikó-Oroszország 2.30 3.15 2.80
Új-Zéland-Portugália 18.25 7.00 1.09
Chile-Ausztrália 1.35 4.60 7.25
Németország-Kamerun 1.35 4.40 6.50

Az A csoport adja majd a záró játéknap legérdekesebb találkozóját, hiszen a Mexikó-Oroszország derbi igazi ki-ki meccs lesz - ha a Szbornaja legyőzi a közép-amerikaiakat, továbbjut, ha nem, akkor új-zélandi siker kéne Portugália ellen ahhoz, hogy a házigazda is kvalifikálja magát a négy közé. A  Chicaharitóék sikerét tartja valószínűbbnek, de mindenképpen érdemes lesz megtekinteni a találkozót, hiszen az oroszok biztosan nem adják majd könnyen a bőrüket.

A másik kvartettben még Ausztrália és Kamerun is továbbmehet, ennek viszont kisebb az esélye, minthogy valaha politikamentes lesz a magyar futball, így tulajdonképpen csak az a kérdés, hogy a Copa América vagy a világbajnokság címvédője lesz-e a csoportelső.

Ez egyébként nagyban függhet attól is, hogy hogyan alakul az előző játéknap, hiszen abban biztosak lehetünk, hogy Portugáliával csak a döntőben játszana a másik két nagy. Így akár azon is mehet majd a verseny vasárnap, hogy ki győzi le kisebb különbséggel ellenfelét. A     egyébként csak 1.82-es szorzót ad a két gigász kombis győzelmére.

A végső győzelmet illetően a torna előtti és az első fordulót követő állapothoz képest megint változtak kicsit az oddsok, ezúttal Cristiano Ronaldóék végső sikerére kaphatjuk a legkisebb oddsot.

A mérkőzésekről hétvégén bővebben is írunk majd.

Melyik csapat nyeri a Konföderációs Kupát
   
Portugália 3.20
Chile 3.30
Németország 3.55
Mexikó 7.75
Oroszország 19.50
Kamerun 110.00
Ausztrália 115.00