E-sport

Parázs küzdelmek és létfontosságú csaták: kezdődnek a csoportok közötti ütközetek Európában!

  • Thanatos

Európa hivatalosan is megőrült, ám hamar ébrednünk kell a sokkból, fontos hét jön az EU LCS-ben!

A League of Legends versenynaptára nyáron is rengeteg érdekességet tartogat számunkra, például az európai és észak-amerikai bajnokságokat. Hétről hétre próbálunk majd fogadási tippekkel szolgálni, kiemelvén 2-2 mérkőzést, amely külön figyelmet érdemel. Továbbá az összes ütközet végeredményét megpróbáljuk bejósolni a papírformára és a szakértői véleményre alapozva. Lássunk is hozzá!

EU LCS 4. Hét

Alap információk: 10 csapat küzd egymással 2 csoportba osztva. Minden mérkőzés BO3 szériában történik, tehát 2 győzelemig tart. Az alapszakasz 10 héten keresztül zajlik, amelyet követ a rájátszás, ahova az első 3-3 helyezett jut be. Meccsnapok és kezdés a héten: Csütörtök 17:00, Péntek 17:00, Szombat 17:00.

Jelenlegi állás:

Az EU LCS megőrült.

Röviden így lehetne jellemezni a kialakult helyzetet, amely az elmúlt hetek történései alapján egyáltalán nem túlzás. A regnáló bajnok, a G2 Esports a harmadik helyre szorult csoportjában, teljesen váratlan vereségeket tudva a háta mögött, így a FNC és az MSF jelenleg holtversenyben vezetik a csoportot. A másik kupac még ennél is érdekesebb, hiszen az UOL-H2K-SPY olyan körbeverést nyomott le, hogy öröm volt nézni. Ebben a kaotikus helyzetben pedig érkeznek a csoportközi ütközetek, amelyek sorsdöntőek lehetnek: csupán egyetlen egyszer találkoznak ezek a társaságok, így minden győzelmet be KELL zsebelni, különben a csoportelsőbbség múlhat az egészen, na és ki ne szeretné egyből az elődöntőből kezdeni a rájátszást? Nem véletlen, hogy ilyen erős élmezőny esetében bőven lesznek gigászi csaták, melyek rengeteg izgalmat tartogatnak számunkra. Külön pikantériája a hétnek, hogy a 7.12-es patch most kerül alkalmazásra a legjobbak körében, így az azzal jövő változtatások könnyedén befolyásolhatják a mérkőzések végkimenetelét, akár meglepő fordulatokat is hozva!

Így állunk négy hét után

Kiemelt mérkőzések:

FNC vs. H2K [Csütörtök ~20:00]

Jelen pillanatban mind a két társaság vezeti csoportját, még ha holtversenyben is másokkal, ráadásul egyikük sem akarja könnyen adni magát, emiatt a vetélytársaknál előfordulhat, hogy beletörik valakinek a foga a másikba. Emiatt is létfontosságú, hogy elhozzák ezeket a mérkőzéseket, mert nagy előnyt szerethetnek az egymás közötti versenyben. Jelen pillanatban a FNC egy számukra meglehetősen kellemetlen vereségen van túl, emiatt biztosan bizonyítani szeretnének. Az H2K pedig hozta a tőle elvártat: fölényesen hozzák a kötelező meccseket, viszont nagyon izzadnak a kiegyenlített csaták során. Minden esélye megvan a győzelemre mind az H2K, mind a FNC csapatának, viszont én az utóbbit részesítem előnyben. A három meccs szinte borítékolt, a FNC győzelem pedig a kezdeti jó lendület, és a 7.12-ben rejlő, számukra talán jobban kedvező változtatások miatt fordulhat elő nagyobb valószínűséggel.

Thanatos-tipp: FNC 2 - 1 H2K

Oddsok az első hétre
Misfits: 1.30 Team Vitality: 3.40
Fnatic: 1.66 H2K: 2.10
ROCCAT: 2.37 Splyce: 1.53
Unicorns of Love: 2.10 G2 Esports: 1.55
Ninjas In Pyjamas: 9.00 H2K: 1.04
Fnatic: 1.06 Mysterious Monkeys: 8.00

UOL vs. G2 [Péntek ~20:00]

Káosz Kapitány előzőekben emlegetett látogatása miatt a mostani mérkőzés teljes homály. Az UOL magabiztosan törtet előre, gyönyörű játékot játszik és sokszor fölényesen győzedelmeskedik, aztán egyszer csak jön egy Splyce és le tudja őket győzni a rossz választások és döntések miatt. Aztán ott van egy G2 Esports, akik megnyerték a tavaszi fordulót, továbbá a „kisvilágbajnokságon” döntőbe jutottak és felvették a versenyt az SKTelecom csapatával… aztán jelenleg magabiztosan hasalnak el a náluknál gyengébbnek titulált csapatokkal szemben. Láttunk már hasonlót (például tavaly CLG Észak-Amerikában az MSI után), viszont mindig ott lebeg a levegőben, hogy vajon mikor tér magához egy ilyen kaliberű társaság? 1 hét? 1 hónap? Következő szezon? Egyelőre a G2 Esports még csak az ébredés jeleit mutatja, miközben az UOL a pofon után is erősnek tűnik, sokkal több lendületet képvisel. Hozzátartozik a dologhoz, az UOL még soha nem nyert G2 Esports ellen, ám ha valamikor, akkor most megfoghatják őket. Vajon hányszor kell ezt még leírnom?

Thanatos-tipp: UOL 2 – 1 G2

Többi mérkőzésre tippek:

MSF vs. VIT [Csütörtök 17:00] 2 - 0

ROC vs. SPY [Péntek 17:00] 2 – 1 (Merész!)

FNC vs. MM [Szombat 17:00] 2 - 0

NiP vs. H2K [Szombat ~20:00] 0 – 2

Közvetítések:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.