Olasz foci

Korábbi edzője csábítja Balotellit

Szinisa Mihajlovics, a Torino edzője szívesen dolgozna együtt ismét a Nizzában magára találó Mario Balotellivel.

A Nice meglepetésre a harmadik helyen végzett a francia bajnokságban a Monaco és a PSG mögött, így akár a BL főtáblájára is feljuthat, ha sikerrel veszi a selejtezőt.

A nizzaiaknál Mario Balotelli lett a legeredményesebb játékos, az olasz fenegyerek 15 gólt szerzett, és ezzel a Ligue 1 negyedik legjobb góllövője lett Edinson Cavani, Alexandre Lacazette és Radamel Falcao mögött.

A még mindig csak 26 éves olasz csatár egyéves szerződést kötött tavaly a Nice-szel, ami június végén lejár, és egyelőre nem derült még ki, mi lesz vele, bár szó volt arról, hogy a francia klub újabb két évre megszerzi. Az biztos, hogy a Torino edzője, Szinisa Mihajlovics, aki a Milannál együtt dolgozott Balotellivel, szívesen látná őt újra a csapatában.

„Szükségünk van egy csatárra, de az is lehet, hogy kettőre. Balotelli a játékosom volt a Milannál, miért ne lehetne a Torinónál is? Minden Belottin múlik, rövidesen ki kell derülnie, mi lesz vele” – nyilatkozta Mihajlovics, akivel a Torino kilencedikként zárt.

Az általa említett olasz válogatott csatárnak a Milan, a MU és a PSG is udvarolt, de a Toro elnöke, Urbano Cairo azt mondta, konkrét ajánlat még nem jött Belottiért, könnyen lehet, hogy azért nem, mert a külföldi csapatokat elriasztotta a 100 millió eurós kivásárlási ár.

Hogy mennyire jól sikerült Balotelli idénye, azt visszaadja az a statisztika, hogy most 23 bajnoki alatt szerzett annyi gólt, mint előtte három szezonban összesen.

Rövidesen kiderül, kell-e a francia csapatnak

Úgyhogy neki is érdemes végiggondolnia, megérné-e visszamennie Olaszországba, ahol a helyi sajtó minden rezdülésére reagálna, persze minden attól függ, számít-e rá a továbbiakban a Nice. Mihajlovicsot megkérdezték Gianluigi Donnarummáról is, akit még ő tett be először a Milanba, amikor a kapus még csak 16 volt.

„Nem tudom, mi zajlott a megbeszélések során, és nem is akarom beleütni az orrom mások dolgába, de Gigi 18 éves kora ellenére már most nagyszerű játékos. Azért még fejlődnie kell, hogy igazi bajnok váljon belőle, és ebben segítségére lehetett volna az a klub, ahol mindenki szerette őt.

Nincs miért kapkodnia, még vagy 20 év van előtte. A helyében én egy ideig még biztosan maradtam volna a Milanban, egyrést ezzel elismerve, amit érte tettek, másrészt a fejlődése miatt. A mostani szituáció viszont elég kényes, fél Olaszország ellene fordult, és mindkét félnek jobban kellett volna kezelni a helyzetet” – mondta Mihajlovics a jelenleg az olasz U21-es csapattal a lengyelországi Eb-n szereplő kapusról.

Ki nyeri az U21-es Eb-t?
   
Spanyolország 2.60
Németország 4.80
Olaszország 5.00
Anglia 8.00
Portugália 10.00
Szlovákia 29.00