Európa Liga

Filléreket fizet a Fradi és a Vidi győzelme

  • ivan

A Tippmixpro kihozta az oddsait az Európa Liga selejtezőire, megnéztük, hogyan látják a bukmékerek a magyar csapatok esélyeit.

Múlt héten az UEFA nyoni központjában megtartották az európai kupasorozatok selejtezőinek sorsolását. A BL-ben próbálkozó Budapest Honvéd az izraeli Hapoel Beer Sheva ellen küzdhet meg, de a kispestiek csak július 12-én lépnek pályára, így arra a találkozóra még nem tudunk fogadni. Az Európa Liga-csapataink viszont már jövő héten megmérettetnek.

A Honvédhoz hasonlóan a Vasas is izraeli élcsapatot kapott, az OTP Bank Liga bronzérmese a Beitar Jerusalem ellen harcolhatja ki a továbbjutást. A Beitar esélyeit csökkenti, hogy hazai mérkőzését nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell megvívnia. Érdekes adalék a párosításhoz, hogy vasárnap egy felkészülési találkozón összecsapott egymással a két gárda, a Vasas pedig 2-1-es győzelmet aratott. A jeruzsálemiek szerdán a Fradival is játszottak egy meccset, amit a zöld-fehérek 1-0-ra abszolváltak a Groupama Arénában. Mindezek tükrében a Vasas 4.55-es szorzója véleményünk szerint tartogat értéket, de mivel egyelőre csak három esélyben fogadható a találkozó, érdemes lehet megvárni a többi piac megnyitását is.

1x2    
Beitar Jerusalem Döntetlen Vasas
1.65 3.55 4.55

A Magyar Kupa-győztes Ferencváros a Jelgava gárdáján keresztül juthat a következő fordulóba. A lett alakulat a tavalyi kiírásban a Slovan Bratislavát ejtette ki a második körben, ennek ellenére a bukmékerek szinte semmi esélyt nem adnak a baltiaknak. A Fradi győzelme csupán 1.25-ös szorzót kínál, ez nagyjából megegyezik a tavalyi számokkal, amikor az albán Partizani nagy meglepetésre kiejtette a magyar bajnokot. Amennyiben a Fradi komolyan gondolja a továbbjutást, úgy hazai pályán kötelező nyernie.

FTC - Beitar Jerusalem 1-0

1x2    
Ferencváros Döntetlen Jelgava
1.25 4.90 9.75

A Videoton a máltai Balzan FC-vel találkozik, az első mérkőzés számai pedig megegyeznek a Fradi-meccs szorzóival. Az erőviszonyok alapján itt sem lehet kérdés a Videoton győzelme. A fehérváriak az ausztriai edzőtáborban négy felkészülés mérkőzést is lekötöttek: az albán Skenderbeu-t 1-0-ra, a szlovák Ruzomberokot 3-0-ra, a horvát Inter Zapresicet pedig 2-0-ra győzték le. Csütörtökön még az orosz Rosztov elleni ütközet vár Marko Nikolics együttesére, majd aztán jöhet az EL-selejtező. Mivel a máltai alakulat semmivel nem erősebb a fenti gárdáknál, a piros-kékek sikerének sem kellene problémásnak lennie.

1x2    
Videoton Döntetlen Balzan FC
1.25 4.90 9.75