Nemzetközi foci

C. Ronaldo kitehet egy újabb pipát

  • MVB80

Cristiano Ronaldo a világbajnokság, az Eb és az olimpia után a Konföderációs Kupán is szerzett már gólt.

Portugália először szerepel a Konföderációs Kupán, és a Mexikó elleni 2-2-es döntetlen után a házigazda Oroszország ellen megszerezte első győzelmét a tornán.

A Legyen Ön is Milliomos című kvízműsorban valószínűleg 5000 forintos kérdés lenne, hogy ki szerezte az Európa-bajnok gólját, igen, Cristiano Ronaldo volt a nyerőember, aki már a meccs elején felavatta egy fejessel a századik válogatottságát emiatt kissé keserűbb szájízzel ünneplő Igor Akinfejevet.

Ronaldo 74 gólnál jár a portugál válogatottban, ennél Európában csak két játékos szerzett többet, Kocsis Sándor, aki 75 gólnál állt meg (68 meccsen hozta össze!!!), valamint Puskás Ferenc, aki 85 fellépés alkalmával 84-szer volt eredményes a magyar csapatban.

Az első húszban egyébként még két magyar van, Schlosser Imre (59 gól 68 meccsen) és Tichy Lajos (51/72).

Ronaldóra visszatérve, a mostani góljával elmondhatja magáról, hogy minden tornán szerzett gólt, amin részt vett a válogatottal. Három világbajnokságon járt, és mindhármon szerzett gólt, 2006-ban Irán, 2010-ben Észak-Korea, három éve pedig Ghána ellen talált be.

Most már Portugália lett a favorit a tornagyőzelemre

Az Európa-bajnokságai közül a 2004-es volt az első, amikor a döntőt elvesztette a görögök ellen, de megszerezte első és második gólját a válogatottban. 2008-ban egy, 2012-ben három, tavaly pedig szintén három gólt ért el az Eb-n, ebből kettőt ellenünk szerzett a 3-3-as csoportmeccsen. Ő az első játékos, aki négy különböző Európa-bajnokságon is felkerült a góllövők közé.

A három vb- és a kilenc Eb-gól mellett a 2004-es, athéni olimpián és a mostani Konföderációs Kupán szerzett találattal lett teljes a gyűjtemény. Ronaldo az idei szezonban 55 gólt hozott össze a Real Madridban és a válogatottban, ebből 32-t a 2017-es évben. Ha így folytatja, nehéz lesz másnak adni az Aranylabdát.

Ki nyeri a Konföderációs Kupát?
   
Portugália 3.20
Chile 3.40
Németország 3.60
Mexikó 7.75
Oroszország 17.50
Kamerun 70.00