Nemzetközi foci

Messi el akarta hagyni a Barcelonát a Manchester Cityért

  • varin

Egy most napvilágot látott hír szerint az argentin csillag közölte távozási szándékát a Barcelona vezetőivel.

Nem a 2016-os nyár volt Lionel Messi életében a legsikeresebb időszak. Előbb a vezetésével elveszítette az argentin csapat a Copa América fináléját Chilével szemben, majd néhány nappal később adócsalás miatt 21 hónap börtönbüntetésre ítélték őt és édesapját, amiért 4,1 millió eurónyi adót "elfelejtett" befizetni a spanyol államkasszába. A Mundo Deportivo szerint ezt követően Messi elhatározta, elmegy Spanyolországból és meg sem áll Manchesterig.

Fotó: Daily Mirror

A spanyol lap arról ír, hogy néhány nappal a bírósági ítéletet követően közölte döntését a Barcelona vezetőségével, mely szerint elege van Spanyolországból és adják őt el a Manchester Citynek. A katalán klub természetesen nem hajlott erre, a City egyetlen lehetősége a 250 millió eurós kivásárlási ár kipengetése lett volna, ám az angol csapat csak egy 150 milliós ajánlattal készült. Néhány nappal később aztán Josep Bartomeu elnök és Mestre alelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol meggyőzték az idősebbik Messit, hogy fiának a Barcelonában van a legjobb dolga.

Ám mégsem a vezetőség tagjai, hanem végül Messi jó barátja, Luis Suárez "döntött" a Bolha sorsáról, egy több órás vacsora alkalmával sikerült rábírnia a legendát a maradásra.

Érdekes lett volna mindenesetre, ha tavaly nyáron Messi, idén pedig Cristiano Ronaldo igazol el a La Ligából azért, mert elegük lett a hivatalos szervek általi meghurcoltatásból.

A     egyelőre nem kínál szorzót a spanyol bajnoki címre, ám a külföldi irodáknál fogadhatunk arra, hogy Messi távozik 2017 nyarán Barcelonából - a favorit a City, melyre 13-szoros oddson tehetünk pénzt.