Sportfogadás

Ezt várjuk a vízilabda Világliga Szuperdöntőjének második napjától

A férfi vízilabda Világliga Szuperdöntőjének második napját rendezik szerdán, ennek apropóján egy kombit állítottunk össze.

A szerbek ismét legyőzhetik az olaszokat. - Fotó: waterpoloserbia.org

Szerbia-Olaszország
Tipp: Szerbia
Odds:
1.15 @ Tippmixpro

A szerbek és az olaszok legutóbb a riói olimpia elődöntőjében találkoztak, amikor is déli szomszédaink 10-8-ra nyerni tudtak, s később meg is nyerték az ötkarikás játékokat. Azóta egyébiránt egyik válogatott sem szenvedett vereséget, de kétségkívül Szerbia sokkal nagyobb játékerőt képvisel, mint Olaszország.

A riói aranyérmes gárdán Szavics mester csak négy helyen változtatott, Gocsics és Nikics pihen a budapesti világbajnokságra, míg Mandics és Stefan Mitrovics ezúttal nem került a keretbe. Helyettük viszont Szubotics, Raszovics, Ubovics és Drasovics van ott Ruzában, vagyis így is Szerbiának van messze a legerősebb és legjobb kerete a Világliga Szuperdöntőjében. Ezt az első napon is bizonyították Filipovicsék, hiszen 15-7-re verték meg a kazahokat, míg az olaszok csak büntetőkkel tudták legyőzni az amerikaiakat. Igaz, ez is jó eredménynek számít Di Fulvióéknak, hiszen az első félidőben gólt sem tudtak szerezni.

A felek közül tehát egyértelműen a szerbek az esélyesebbek, arról nem is beszélve, hogy déli szomszédaink mindig komolyan veszik a Szuperdöntőt, hiszen 10-szer nyerték már meg a sorozatot. Ezzel szemben az olaszok lazán szokták felfogni a Világligát, hiszen csak két ezüstöt tudnak felmutatni, tavaly például a negyedikek lettek, míg a 2015-ös, hazai rendezésű tornán mindössze a hetedik helyet csípték el.

Ausztrália-Japán
Tipp: Ausztrália
Odds:
 1.30 @ Tippmixpro

Ausztrália meglepetésre nagyon simán kikapott a házigazda oroszoktól a nyitónapon, így kedden nincs más választása a csapatnak, nyernie kell. A sikerre pedig nagy esélye van Youngeréknak, hiszen a torna leggyengébbnek taksált együttesével, Japánnal találkoznak.

Az ázsiai válogatott a papírformának megfelelően súlyos vereséget szenvedett Horvátországtól kedden, Takatáék mindössze öt gólt tudtak dobni déli szomszédunknak. Ráadásul a távol-keletieknek nem is igazán megy az ausztrálok ellen, mindössze áprilisban tudták megszorongatni Fordékat.

Minőség- és tudásbeli különbség van a felek között Ausztrália javára, s ha Youngerék tudják azt hozni, amit például a torna előtt, a szerbek elleni edzőmeccseken, akkor minden gond nélkül legyőzhetik a japánokat.

Oroszország-Horvátország
Tipp: Horvátország
Odds: 
1.25 @ Tippmixpro

A második nap zárómeccsén a házigazda Oroszország és Horvátország néz farkasszemet. Déli szomszédunknál a csapatkapitány, Sukno nincs ott sérülés miatt Ruzában, ám így is bőven van potenciál a gárdában, hiszen elég csak García, Fatovic, Petkovic, Setka, Jokovic, Loncar, Buslje vagy Buljubasic nevét megemlíteni, akik közül többen is ott voltak a 2012-es olimpiai bajnokcsapatban, illetve a 2016-os, riói ötkarikás játékokon ezüstérmet szerző gárdában. Ráadásul ahogy fentebb említettük, a nyitónapon a  horvátok gálaelőadást tartottak, hiszen simán verték a japánokat.

Ugyanakkor az oroszok sem panaszkodhatnak, hiszen a náluk jóval többre taksált ausztrálokat kapták el, köszönhetően a jó második félidei teljesítményüknek. Ám hiába a keddi jó eredmény, s, hogy házigazda a keleti válogatott, jelentős a differencia a horvátok javára, akik 2009 óta valamennyi tétmeccsükön legyőzték legalább négy találattal az oroszokat. Ha ennyire sima nem is lesz, de 1-2 góllal szerintünk Loncarék nyernek.

hatharom.com
Szerbia-Olaszország Szerbia
Ausztrália-Japán Ausztrália
Oroszország-Horvátország Horvátország
@1.89
Fogadási határidő: 16:20