Átigazolás

Szépek ezek a nevek, de belsőt védőt most sem vesz a Barca?

Jeremy Mathieu és Arda Turan minden bizonnyal távozik a Barcelonától. Hogy kik jönnek? Röpködnek a nevek, de még semmi sem biztos.

Jeremy Mathieu hétfőn Portugáliába érkezett, hogy orvosi vizsgálaton vegyen részt a Sporting csapatánál.  A 33 éves francia védő így nagy valószínűséggel elhagyja a Barcelonát, ami persze nem okoz földindulást, hiszen az előző idényben a 38 bajnokiból csak tizenhármon lépett pályára.

Mathieu-t a francia Marseille és a török Fenerbahce is szerette volna, de a Sporting helyzeti előnyben van, hiszen az orvosi vizsgálat után általában már az aláírás következik.

Mathieu 2014 nyarán 20 millió euróért érkezett a Valenciától, úgyhogy a Barca várhatóan bukni fog az üzleten, mert reálisan 5 milliónál többet nem nagyon tud elkérni a védőért, akinek jövő nyáron jár le a szerződése.

Nem Mathieu lesz az egyetlen távozó, a török és a spanyol lapok egybehangzóan állítják, hogy Arda Turan is megy, az Arsenal 30 millió euróért fizetne érte.

Tekintve, hogy a Barcelona 34 millió euróért vette meg az Atléticótól a török középpályást, ez sem lenne nyereséges üzlet, de még mindig kisebb lenne a veszteség, mint Mathieu esetében.

A Barca elsőszámú kiszemeltje Marco Verratti, akiről egyik héten azt írják, elvágyódik Párizsból, a másik héten azt, hogy a PSG továbbra is számít rá. A 24 éves olasz középpályás árát a Transfermarkt 45 millió euróra teszi, de a PSG állítólag 100 millió alatt nem engedné el.

Verratti nagyon szeretne a Barca játékosa lenni

A legfrissebb fejlemény szerint a játékos megüzente a párizsi vezetőknek, hogy nem lesz ott a felkészülés első edzésén, kérdés, ez a lélektani hadviselés mennyire jön majd be.

A Barca-közeli Mundo Deportivo azt írta, ha a Verratti-akció mégsem jönne be, akkor a Juventus bosnyák irányítója, Miralem Pjanic lenne a B terv. Pjanic három évvel idősebb Verrattinál, és támadásban egy kicsivel erősebb, bár az is igaz, hogy a Suárez, Neymar, Messi hármas mögé inkább olyan emberek kellenek, akik összegyűjtik a labdákat, illetve elvégzik a piszkos munkát a középpályán.

A másik célpont a jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szereplő Hector Bellerín, aki Barca-nevelés, de 2011 óta az Arsenalnál szerepel. Az 1995-ös születésű jobbhátvéd szerződése 2022-ig szól az Arsenalnál, de a Barcelona úgy próbál alkudozni a vételárral kapcsolatban, hogy bevonná az üzletbe Rafinhát is.

1x2    
Portugália U21 Döntetlen Spanyolország U21
3.90 3.35 1.80

Bár Bellerín az elsőszámú jelölt a jobbhátvéd posztra, de a Benfica szélsővédője, Nelson Semedo is szóba jött, ám a lisszaboniak 50 millió eurót kérnek érte, amit sokall a Barcelona, így könnyen lehet, hogy Semedo végül Angliában köt ki.

Az új edző, Ernesto Valverde a Dortmund 19 éves francia gólpasszkirályát, Ousmané Dembélét is szívesen látna, de őt sem nagyon lehet 90 millió euró alatt elmozdítani.

A Barca-drukkerek pedig ezeket a neveket olvasgatva azon agyalhatnak, hogy vajon a védelem közepére mikor érkezik egy olyan ember, aki megnyugtató megoldást jelent.

Persze az is lehet, hogy a Samuel Umtiti, Gerard Piqué páros ütős lesz, ha kellően összecsiszolódik, és ott van még szegény Javier Mascherano, aki annyit játszott kényszerből a védelem közepén, hogy lassan eltéved a pályán, ha máshova állítják.