Átigazolás

Keleti szupercsapathoz igazolt Kleinheisler

A magyar válogatott középpályás kölcsönbe került a kazah Asztana együtteséhez.

Fél év után ismét csapatot vált Kleinheisler László, ám nem anyaegyesületéhez, a Werder Bremenhez tér vissza, hanem egy évre Kazahsztánba költözik az FC Asztana együtteséhez. Alighanem ezzel eldőlt, hogy a német gárda nem tart igényt a magyar válogatott játékos szolgálataira.

Nyelvében él a nemzet – és hal meg a futballista - Kele János jegyzete a Kleinheisler-jelenségről.

Korábban Frank Baumann, a brémaiak sportigazgatója úgy nyilatkozott, "Nem láttunk már esélyt arra, hogy játéklehetőséghez jusson nálunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy újra kölcsönadjuk. Sem németül, sem angolul nem beszél, ez pedig nem segített." Kleinheislerről korábban Urbán Flórián, a magyar labdarúgás megmondóembere is éles hangnemben nyilatkozott.

Fotó: fca.kz

A német Bild információi szerint Kleinheislerért 100 ezer eurót fizettek a kazahok, félmillióért pedig véglegesen Közép-Ázsiába költözhet.

Az FC Asztana az elmúlt évek meghatározó csapata volt európai szinten is, hiszen két éve a Bajnokok Ligája, míg tavaly az Európa Liga csoportkörébe jutott be, ahol mindannyiszor veretlen maradt hazai pályán, noha olyan ellenfelekkel is találkozott, mint a Benfica, az Atlético Madrid, a Celtic vagy az Olimpiakosz.

Az FC Asztana gárdáját 2009-ben alapították, azóta a klub három bajnoki címet és három kupagyőzelmet számlált, 2016-ban duplázni tudott a csapat. Kleinheislerék az idei kupaszezont a lett Spartaks Jürmala ellen kezdik meg a BL-selejtező második körében. A     és a nemzetközi bukmékerek többsége egyelőre nem kínálnak szorzót a mérkőzésre.