Olasz foci

Ha nem akarsz ebben a csapatban játszani, akkor menj, de azonnal!

  • MVB80

A Lazio ultrái felhúzták magukat Keita Baldé Diao viselkedésén.

Az olasz szurkolói kultúrának mindig is része volt a szenvedély, ha a stadionok nincsenek is tele hétről hétre, azt nem lehet mondani, hogy a Serie A-klubok fanatikusai színházi hangulatban tapsikolnának a lelátón.

Bár jelenleg csak az átigazolási időszak pörög, a Lazio ultrái szót kértek, ugyanis felhúzták magukat azon, hogy két kulcsember, Lucas Biglia és Keita Baldé Diao is távozni készül. Egész pontosan, a drukkereknek nem a távozás tényével van bajuk, sokkal inkább a két játékos tétovázása dühítette fel őket.

Első körben úgy tűnt, az argentin középpályás és a szenegáli csatár is a Milanhoz tart, aztán megrekedtek a tárgyalások, és jelenleg az a helyzet, hogy Keita inkább a Juventus felé kacsintgat.

Az előző idényben 31 bajnokin 16 gólt szerző támadó szerződése 2018 nyarán jár le, és Rómában azt gondolják, azért nem hosszabbított, mert már kötött egy előszerződést a Juventusszal, ami viszont azért necces, mert hivatalosan csak fél évvel a lejárat előtt kezdhet el tárgyalni a játékos más klubokkal, vagyis Keita esetében ez januártól lenne esedékes. A Lazio-ultrák türelme mindenesetre elfogyott, és ezt egy nyílt levélben jelezték.

Keita kihúzta a gyufát

„Nagyon frusztrál minket néhány játékos viselkedése. Keita esetében tudunk olyan csábító ajánlatról, amit nem fogadott el, mert elkötelezett egy másik klub irányába. Biglia kész volt arra, hogy a Milanhoz menjen, Keita viszont más csapathoz vágyódik. Nincs azzal baj, ha valaki elmegy innen, de akkor méltósággal tegye.

Aki viszont itt marad, és utána azt látjuk rajta, hogy csak kóvályog a pályán, az ellenség lesz a szurkolók szemében. Ha csak ennyire vagy képes, inkább maradj otthon, a kifogások ideje lejárt.

Egy rossz tanácsadókra hallgató srác miatt van most patthelyzetben a klub, Keitának el kell döntenie, mit szeretne, mert addig a Lazio keze meg van kötve, amíg nem derül ki, mennyi pénzt szánhat az átigazolásokra. Ha nem akarsz itt játszani, akkor menj, de tedd meg most!” – áll a közleményben.

A Lazio ötödik helyen zárt a bajnokságban, megelőzve a Milant, az Intert és a Fiorentinát is, így az Európa Ligában szerepelhet az ősszel.

Olaszország jelenleg a bejáratott Serie A-s nevekkel, Donnarummával, Contival, Ruganival, Caldarával, Berardival, Bernardeschivel felálló U21-es csapatra figyel, amely első meccsét nyerte az Eb-n Dánia ellen, és szerdán a csehekkel találkozik.

1x2    
Csehország Döntetlen Olaszország
5.50 3.60 1.55