Női kosárlabda

A nyolc közé jutás a tét a magyar válogatott számára

Olaszország ellen nyolcaddöntőzik a magyar női kosárlabda-válogatott a csehországi Európa-bajnokságon.

A nyolc közé a jutás tét a magyar válogatott számára kedden. - Fotó: fiba.com

Nem sikerült a bravúr a magyar női kosárlabda-válogatottnak Ukrajna ellen, a mieink ugyanis 84-72-re kaptak ki, így a harmadik helyen zártak az A-csoportban. Ennek köszönhetően kedden, a nyolcaddöntőben Stefan Svitek lányai Olaszországgal játszanak.

Fogadás a győztesre    
Olaszország Magyarország
1.22 3.45

Szövetségi kapitányunk néhány sorsdöntő statisztikai adattal kezdte értékelését az Ukrajna elleni meccsről az MTI-nek: "Noha beszéltünk erről a mérkőzés előtt, az ukrán csapat mégis 18 támadó lepattanó szedett, amely nagyon szomorú szám a mi szempontunkból. Második esélyből 24, az eladott labdáinkból pedig 23 pontot dobtak, emellett 11 triplát szereztek, ezek a számok állnak a vereségünk mögött" - jelentette ki, hozzátéve, az első félidőt lezáró 14-1-es ukrán roham után már nagyon nehéz volt a magyarok dolga. "A kezdőjátékosok ugyanakkor rápihenhettek a keddi, sorsdöntő meccsre, tanulunk a mai hibákból, és kedden erősek leszünk" - szögezte le.

A Magyarország-Ukrajna mérkőzés összefoglalója:

Ami a nyolcaddöntős ellenfelünket illeti, az erőviszonyok alapján az olasz hölgyek a mieink előtt járnak, amit a felek május végi, előkészületi mérkőzése is alátámaszt, hiszen Nagy-Bujdosó Nóráék 71-62-re kaptak ki az olaszországi rendezésű felkészülési tornán. Azonban nem egy verhetetlen csapatról van szó, hiszen hétfőn este például a szlovák csapatnak sikerült egy viszonylag szoros meccset játszania Cecilia Zandalasiniékkel. Arról nem is beszélve, hogy mindkét félnek ez lesz a negyedik mérkőzése öt nap alatt, vagyis fáradtak a csapatok, így előnyt jelent, hogy a mieink nyolc órával többet tudtak pihenni a keddi találkozóra.

Amely együttes pedig megnyeri az összecsapást, az könnyen lehet, hogy éremért játszik a tornán, hiszen a negyeddöntőben azzal a Belgiummal csatázik, amely válogatottat - a magyarok mellett - a leggyengébbnek tartottak a torna előtt a bukmékerek. Igaz, azóta a belgák mindhárom csoportmeccsüket megnyerték, méghozzá a montenegróiak, az oroszok és a lettek ellen.

Mindezek után a bukmékereknél az olaszok számítanak esélyesnek, a   kétesélyben 1.22-szeres oddsot kínál keddi ellenfelünkre, míg a mieinkre 3.45-szörös szorzón lehet fogadni. A fogadóiroda a pontok számának határát 131,5-nél, míg a hendikep vonalat 7,5-nél húzta meg.