Tenisz

20 év után újra két top 200-as férfi játékosunk van

  • Cesc18

Az ATP legfrissebb világranglistáján Fucsovics Márton a 136., Balázs Attila pedig a 171. helyen áll.

Bár a múlt héten nem született magyar tornagyőzelem a nemzetközi versenyeken, mégis van minek örülni, hiszen nagyon hosszú idő után van újra két top 200-as játékosunk a férfiaknál. Fucsovics Marci 2013 novembere óta kisebb-nagyobb megszakításokkal tagja a 200-as elitnek, most pedig Balázs Attila is csatlakozott hozzá, aki elképesztő formában tért vissza a profi teniszéletbe - írja a huntennis.hu.

A hétszeres magyar bajnok tavaly szeptemberben kezdte újra a profi karrierjét, mely korábban a 153. helyre és egy ATP elődöntőig röpítette, mostani játéka azonban sokkal érettebb és minden téren profibb mentalitással száguldott át az ATP világranglista hátsó rétegein.

Az újdonsült apuka visszatérése óta 10 ITF Pro versenyt nyert meg és magabiztosan lépkedett egyre feljebb a ranglistán, a két héttel ezelőtti huelvai 25.000-es megnyerése és a múlt heti portugál ATP Challenger tornán elért elődöntős helyezés pedig 2011 márciusa óta először újra a 200-ba juttatta őt, ráadásul rögtön a 171. helyre, melynek magasságában 2010 novembere óta nem volt.

Eddigi legjobbjának eléréséhez sem kell már sok, az a 153. hely volt 2010. október 11-én, ehhez pedig már "csak" 49 pont kell.

Egyébként közel 21 éve fordult elő utoljára, hogy legalább két magyar is a 200-ban volt, 1996 szeptember 9-én Krocskó József a 140., Noszály Sándor a 141., Sávolt Attila pedig a 191. helyen állt.

Férfi teniszünk is fellendülőben van tehát, Attila nagyon megközelítette Marcit, az egészséges rivalizálás pedig motiválóan hathat mindkettőjükre, ami bizony nem fog rosszul jönni a Davis Kupa előtt.

Balázs Attila a héten a poprádi salakos Challenger-tornán lép pályára, míg Fucsovics Marci gőzerővel készül Wimbledonra a Likley-i Challengeren. Mindketten kedden játsszák az első körös mérkőzésüket és egyaránt favoritnak számítanak. 

Attila azzal a Frank Danceviccel néz majd farkasszemet, aki tavaly november óta nem játszott tétmeccset, Fucsovics ellenfele pedig a torna első kiemeltje, Victor Estrella lesz, aki ugyan jó név a szakmában, ám füvön abszolút verhető.

A két magyar továbbjutása a    -n 1.63-szoros pénzt fizet.