Átigazolás

Remekül kereshetünk, ha megszívatják az áruló kapust

Mino Raiola, a játékos ügynöke szerint a klub folyamatosan fenyegette Donnarummát és a családját.

Csakhamar megtalálták az olasz szurkolók Gianluigi Donnarummát, a Milan kapusát, aki a múlt héten visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát. Gigio jelenleg az U21-es Eb-n szerepel az olasz válogatott tagjaként, ahol a vasárnapi, dánok elleni találkozó alkalmával dobáltak felé bankjegyeket, illetve feszítettek ki mögé egy "Dollarumma" feliratú molinót. Ám úgy tűnik, a 18 éves szupertehetség sorsa egyelőre nem biztos, könnyen elképzelhető ugyanis, hogy Gigio marad Milánóban.

"Donnarumma egy igazi bajnok, remek srác és Milan-kapus. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is a mi játékosunk lesz. Azt azonban majd a stáb dönti el, hogy kezdeni fog vagy pedig a lelátón ül majd. De ez mindenkire vonatkozik, nem csak rá" - nyilatkozta Massimiliano Mirabelli, a Milan sportigazgatója.

Ennek ellenére Mino Raiola, a játékos ügynöke azt mondta, "nagyon ellenséges és erőszakos lett a közeg és a hangulat, így nem volt más választásuk, mint elutasítani a szerződéshosszabbítást".

"Semmi köze nem volt az egésznek a pénzhez, megfenyegettek minket és Donnarmma családját is. Nem tarthatsz meg egy játékost fenyegetésekkel... Még csak szó sem volt soha pénzről vagy kivásárlási záradékról, mivel nem jutottunk idáig a tárgyalások során. Gigio kész volt, hogy aláírjon egy új szerződést és nem voltak kétségei a Milant illetően. Azt mondta nekem, hogy nem akar olyan klubbal tárgyalni, amely inzultálja és fenyegeti őt és a családját.

Vegyük példának a szurkolók által kifeszített korábbi transzparenst. A klubnak meg kellett volna védenie a játékosát és támogatnia kellett volna Gigiót, de nem tették, csak a fenyegetés ment" - mondta Raiola

Az ügynök kategorikusan cáfolta azokat a híreszteléseket is, mely szerint már egyezség született volna akár a Juventusszal, akár a Real Madriddal, noha néhány órával a milánói tárgyalásokat követen Raiola már a Juventus képviselőivel vacsorázott.

Raiolának üzent néhány hete a fanatikus tábor, azt követelve, fejezze be a klub zsarolását

"Vannak ajánlatai a két klubtól, de szó sincs megegyezésről egyik csapattal sem. Nem akarunk elkapkodni semmit sem. Egy dolog biztos, Donnarumma nem fog ingyen elszerződni sehova sem" - nyilatkozta Raiola.

Melyik csapat játékosa lesz Gianluigi Donnarumma szeptember 3-án?
Real Madrid 1.60
AC Milan 2.50
Juventus 5.00

Ami az oddsokat illeti, Mirabelli kijelentése ellenére igencsak vaskos, 2.50-es szorzóért fogadhatunk arra, hogy szeptemberben még a Milan játékosa lesz Gigio, noha igencsak kétséges, a Rossoneri fanatikusai hogyan is fogadják majd az egykor ünnepelt sztárt.

A Squadra Azzurra kétgólos győzelemmel kezdte a kontinensviadalt, szerdán pedig a csehekkel játszanak Berardiék. Az olaszok sikerére 1.70-es oddson fogadhatunk a    -nál.