Európa Liga

A Vasas nehéz, a Fradi és a Vidi könnyebb ellenfelet kapott

Az európai szövetség nyoni központjában megtartották az Európa Liga selejtezőinek sorsolását.

uefa.com

Az Európai Labdarúgó Szövetség a sorsolás előtt elkészítette a második számú európai kupasorozat első selejtezőkörének kiemelését, a résztvevő csapatok koefficiense alapján. Ezek után kiderült, hogy a magyar kupacsapatok mely klubok közül számíthattak ellenfélre, 

  • Ferencváros: Jelgava (lett), B36 Tórshavn (feröeri), Connah's Quay Nomads (walesi), Ballymena United (északír), Pristhina (koszovói)
     
  • Videoton: Dinamo Batumi (grúz), Pyunik (örmény), Partizani (albán), Široki Brijeg (bosnyák), Balzan (máltai) 
     
  • Vasas: Mlados Podgorica (montenegrói), Beitar Jerusalem (izraeli), Milsami Orheri (moldáv) CSKZA Szófia (bolgár), Vojvodina (szerb). 
  •  

Az OTP Bank Ligában a 3. helyen végző Vasas a Honvédhoz hasonlóan izraeli ellenfelet kapott, az angyalföldiek a nagy múltú Beitar Jerusalem ellen vívhatják ki a továbbjutást. Az első találkozót Izraelben rendezik meg, így a visszavágót a Vasas vívhatja idehaza.

A Magyar Kupa-győztes Ferencváros a lett Jelgava ellen feledtetheti a tavalyi fiaskót, a zöld-fehérek azonban kemény párharcra számíthatnak, hiszen a balti gárda tavaly a Slovan Bratislavát tudta kiejteni a selejtezőben.

Végül a Videotonhoz sorsoltak ellenfelet, a bajnokságban ezüstérmet szerző székesfehérváriak a máltai FC Balzan együttesét kapták.

A mérkőzésekre július 29-én és július 6-án kerül sor. A Vasas vonatkozásában egyelőre még nem tudni, hogy melyik fővárosi stadionban fogadja majd ellenfelét, a Videoton pedig a bajnoksághoz hasonlóan a felcsúti Pancho Arénába viszi a hazai találkozót.

A    még nem publikálta oddsait a selejtezőkre, amint ezt megteszi, azonnal beszámolunk róla.

Melyik csapat nyeri az Európa Liga 2017/2018-as szezonját?
Arsenal 10.00
Milan 13.00
Lyon 17.00
Lazio 21.00
Sociedad 26.00
Everton 26.00
Villarreal 26.00
Bilbao 26.00