Női kosárlabda

A második helyért játszanak a Svitek-lányok

A magyar női kosárlabda-válogatott hétfőn az ukránokkal meccsel a csehországi Eb-n, a tét pedig a csoport második helye.

A Svitek-lányok a második helyért csatáznak hétfőn.  - Fotó: fiba.com

Kiváló mérkőzésen, 74-70-re győzte le a magyar női kosárlabda-válogatott a házigazda Csehországot az Európa-bajnokságon, így biztos, hogy Stefan Svitek lányai bejutottak a rájátszásba. Hétfői ellenfelünk, Ukrajna, szintén ott van a playoffban, a két válogatott a csoport második helyéért küzd meg.

Fogadás a győztesre    
Magyarország Ukrajna
2.25 1.50

A magyar válogatott szombaton megmutatta, hogy tud küzdeni, s vert helyzetből is képes talpra állni, amit a szövetségi kapitány is kiemelt az MTI-nek: "Sokszor volt egyenlő az állás, sokszor voltunk előnyben és hátrányban, hihetetlenül szoros mérkőzésen vagyunk túl, amelyen akkor is volt tartásunk, amikor percekig nem dobtunk kosarat. Kiválóan lepattanóztunk, türelmesen támadtunk, Nagy-Bujdosó Nórát pedig nem zavarta meg, hogy az első meccsen egy pontot sem szerzett" - jelentette ki a szakvezető, hozzátéve, kielemzik az ukránok két meccsét, és hatékony taktikát próbálnak kidolgozni a hétfői találkozóra.

A Csehország-Magyarország mérkőzés összefoglalója:

Ami az ukránokat illeti, papíron keleti szomszédunk is nagyobb játékerőt képvisel, mint hazánk lányai, azonban abszolút nem verhetetlenek. A cseheket a nyitónapon legyőzték, majd a spanyolok ellen is sokáig pariban voltak, ám a második félidőre teljesen összeestek, s végül örülhettek, hogy 22 pontos zakóval megúszták az Eb egyik legnagyobb favoritja ellen. A mieink legfontosabb feladata Alina Iagupova semlegesítése lesz hétfőn, aki az ukránok pontjainak közel 40 százalékát termelte idáig kontinensviadalon.

Sokat érne tehát a győzelem Stefan Svitek lányainak hétfőn, hiszen ha beigazolódna a Szlovákia-Olaszország mérkőzésen a papírforma, akkor a nyolcaddöntőben északi szomszédunkkal találkoznának Nagy-Bujdosó Nóráék, akiket a torna előtt kétszer is játszi könnyedséggel fektettek két vállra. Vagyis vélhetően az ukránoknak sem okozhatnának gondot a szlovákok, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a bukmékerek szoros összecsapást várnak a hétfői ütközettől. A     kétesélyben 1.50-szeres oddsot kínál keleti szomszédunkra, míg a mieinkre 2.25-szörös szorzón lehet fogadni. A fogadóiroda a pontok számának határát 136,5-nél, míg a hendikep vonalat 3,5-nél húzta meg.