Kézilabda

Telt ház előtt búcsúzhat válogatottunk szövetségi kapitánya

A Lettországban aratott győzelemnek köszönhetően a magyar válogatott biztos résztvevője a horvátországi Eb-nek.

Bár a magyar válogatott jó néhányan alapemberét nélkülözte a lettek elleni idegenbeli Eb-selejtezőn, Javier Sabaté együttese az első 5-6 percet leszámítva végig kézben tartotta a mérkőzést és végül nagyon meggyőző, 12 gólos győzelmet aratott.A két pont egyben azt is jelentette, hogy a vasárnapi mérkőzés eredményétől függetlenül a magyar válogatott biztosította helyét a 2018-as kontinenstornán.

Sabaté búcsúmeccsét illene győzelemmel zárni

Ezzel együtt a hollandok elleni ütközetet aligha veszi majd fél vállról csapatunk. Veszprémben már újra ott lehet a pályán a csapatkapitány Nagy László, aki a megterhelő szezonra való tekintettel kapott pihenőt a szövetségi kapitánytól csütörtökön, vele még hatékonyabbak lehetünk elöl és hátul is. A kézilabda szövetség honlapjának beszámolója szerint a vasárnapi mérkőzésre az összes jegy elkelt, így közel 5000 fanatikus előtt játszhatnak a csapatok, a Veszprém Aréna légköre és hangulata pedig bizonyosan újszerű élmény lesz majd a vendég tulipánosoknak.

Bár különösebb tétje már nincs a mérkőzésnek, mégis biztosak lehetünk benne, hogy a magyar válogatott odateszi majd magát, ez lesz ugyanis Javi Sabaté utolsó mérkőzése szövetségi kapitányként. Mint ismert, a spanyol trénerrel nem hosszabbítottak szerződést, így ősztől már Ljubomir Vranjes veszi át a helyét a kispadon. Miután Sabaté a veszprémieket is irányította, így fieszta hangulatra és természetesen győztes búcsúra készülnek a fiúk.

1x2    
Magyarország Döntetlen Hollandia
1.05 14.75 7.75

Bár az odavágón a holland válogatott rendkívül szívós teljesítményével komoly erőbedobásra késztette a magyar csapatot (27-28), a bukmékerek szorzóiból is látható, hogy papíron országos egyes a találkozó. Bodó Richárdék sikere mindössze 1.05-ös oddsal fogadható az állami fogadóirodában, míg egy vendég győzelem közel nyolcszoros pénzt jelentene. Néhány nappal ezelőtt a holland együttes a dánok tartalékos válogatottjától is 12 gólos zakót kapott hazai pályán, így az előjelek alapján semmi nem utal arra, hogy a veszprémi közönség előtt ne szabjanak rájuk egy nagyobb vereséget.

1-es csoport állása
1. Dánia 5 4 1 0 161:119 9
2. Magyarország 5 3 1 1 139:126 7
3. Hollandia 5 2 0 3 125:144 4
4. Lettország 5 0 0 5 113:149 0