Átigazolás

Guardiola elvinné régi harcosát a Juvéból

  • MVB80

Szélsővédőket keres a Manchester City, és az egyik jelölt Daniel Alves.

A Manchester City Pablo Zabaletát és Gael Clichyt is elengedte, így Josep Guardiola jelenleg jobbhátvédet keres.

Kyle Walker, a Tottenham angol válogatott védője az egyik kiszemelt erre a posztra, de egyre többet hallani arról, hogy Daniel Alvest is meg szeretné kaparintani a City. 

Guardiola jól ismeri a brazil bekket, hiszen a Barcelonánál 14 trófeát nyertek együtt, köztük két BL-t, három bajnokságot és két Király Kupát. Alves tavaly nyáron hagyta ott a katalán kirakatcsapatot, és ingyen szerződött a Juventushoz, amelynél valósággal újjászületett.

Tudják, mire képes a másik

Főszerepe volt abban, hogy a csapat BL-döntőt játszott a Real Madrid ellen, és bár a cardiffi finálénak 1-4 lett a vége, Alves bajnok és kupagyőztes lett a Juvéval.

A szerződése jövőre jár le a Zebráknál, úgyhogy klubja most még pénzt kaphatna érte, ha eladná, és Alves korábban nagy tisztelettel beszélt Guardioláról, zseninek nevezte egykori edzőjét, aki legtöbbször előre megmondja, mi fog történni a mérkőzésen.

A City nemcsak a védelem jobb oldalára, hanem balra is keres védőket, itt is két jelöltről lehet olvasni, egyikük a Monacóval BL-elődöntős és francia bajnok Benjamin Mendy, a másik a Southamptonban játszó Ryan Bertrand.