Angol foci

Szakításközeli az állapot Conte és a Chelsea között?

  • MVB80

Antonio Conte és a Chelsea vezetősége több kérdésben sem értett egyet, nem kizárt, hogy az lesz a vége, hogy a bajnoki címmel a tarsolyában lelép az olasz edző.

Antonio Conte jött, látott és győzött, első angliai évében élen végzett és FA Kupa-döntőt játszott a Chelsea-vel, amely az előző idényben csak tizedik lett, a szurkolók pedig hozsannázva éltették a temperamentumos olasz edzőt.

Most viszont az angol és az olasz sajtó is arról cikkezik, hogy szakításközeli az állapot Conte és a Chelsea vezetősége között. A Gazzetta dello Sport azt írja, a vezetőségnek nem tetszett, hogy Conte SMS-ben jelezte Diego Costának, hogy a továbbiakban nem tart igényt, az edző viszont amiatt pipa, hogy a kért erősítések egyelőre nem történtek meg.

Máris véget ér a Conte-korszak?

A Sun nevű bulvárlap azt írja, a főnökség igyekszik meggyőzni Contét, hogy ne küldje el Diego Costát, aki már az év elején összezördült az edzővel, aki ki is rakta őt akkor a keretből egy bajnoki erejéig.

Conte több igénnyel is jelentkezett a vezetőségnél, az első az átigazolásokra vonatkozott, a Chelsea ősztől visszatér a Bajnokok Ligájába, és az olasz úgy érezte, szükség van néhány minőségi igazolásra, hogy a csapat bírja a sokfrontos terhelést.

Ezen felül azt kérte, legyen közvetlen összeköttetésben Roman Abramovics tulajdonossal, hogy ő nevezhesse ki a másodedzőit, hogy teljes rálátása legyen a Chelsea akadémiai rendszerére, beleértve azt is, hogy új vezetőt hozhasson a fiatalokhoz, és hogy fizetésemelést kapjon.

Conte tavaly 2019-ig szóló szerződést kötött, de korábban arról volt szó, hogy a sikeres első idény miatt új feltételekkel hosszabbít majd vele a klub.

A Chelsea-nél jó lesz, ha megpróbálják minél hamarabb tisztázni a helyzetet, mert Conte elég önfejű fickó, 2014-ben a Juventusnál is tengelyt akasztott a vezetőséggel az elmaradó igazolások miatt, és a bajnoki cím dacára otthagyta a torinóiakat.

Péntek kora délután aztán a klubhoz közeli források azt közölték, hogy szó sincs feszültségről, Conte jelenleg a családjával nyaral, és azt is kiemelték, a Chelsea tavaly is csak július elején jelentette be az első érkezőt. Mindenesetre kíváncsian várjuk az ügy folytatását.

Végső győztes - Premier League 2017/2018
Man. City 2.87
Man. United 4.00
Chelsea 4.33
Tottenham 10.00
Liverpool 13.00
Arsenal 13.00