Német foci

Francia forradalom jöhet a Bundesligában

  • MVB80

Ousmane Dembélé és Kingsley Coman már bizonyított, Corentin Tolisso is nagy erőssége lehet a Bayernnek.

A Bayern München eddig sem megye kettes szintű középpályája tovább erősödött, a bajorok ugyanis 35 millió euróért megszerezték a francia Corentin Tolissót a Lyontól. A francia válogatottban is bemutatkozó Tolisso a Ligue 1-ben 8 gólt és 5 gólpasszt hozott össze, és az Európa Ligában is remek teljesítményt nyújtott, be is került az év csapatába a második számú nemzetközi sorozatban.

Tolisso a Lyon EL-elődöntőt játszhatott

Tolissónak nem lesz könnyű dolga, ha Javi Martínezt vagy Arturo Vidalt kiszorítva be akarja verekedni magát a Bayern kezdőjébe, de egy másik francia fiatal, Ousmane Dembélé példája mutatja, hogy nem indul rossz esélyekkel.

A 20 éves Dembélé eléggé odatette magát rögtön első dortmundi évében, a BL-ben, a Bundesligában és a német kupában összesen 10 gólt és 20 gólpasszt jegyzett, és a napokban az angol válogatott elleni 3-2-es francia siker alkalmával is főszereplő volt.

Németország a legjobb hely egy fiatal játékos számára. Rengeteg ifjú tehetség játszik itt, és az edzők, valamint a szurkolók is bíznak bennük. Jól érzem magam Dortmundban, és nem bántam meg, hogy ide igazoltam – nyilatkozta Dembélé a L’Équipe nevű francia lapnak.

A 21 éves Kingley Coman eddig a Juventus kölcsönjátékosaként szerepelt a Bayernben, de a müncheniek éltek az opciós lehetőséggel, és 2020-ig szóló szerződést ajánlottak a szélsőnek. "Az első évem fenomenális volt a Bayernnél, a második kicsit nehézkesebb lett, de a klub végig mögöttem állt. A vezetőség hisz bennem, én pedig igyekszem ezt meghálálni” – mondta Coman, aki a most véget ért idényben csak tízszer volt kezdő, épp fele annyiszor, mint a 2015-2016-os szezonban, amikor a gólokból is kétszer annyit termelt (4-2).

Comannak a mostani éve nem sikerült erősre, de így is bíznak benne

De a franciák nem csak elöl, hátul is felhívhatják magukra a figyelmet, az U18-as válogatott csapatkapitánya, Dan-Axel Zagadou a PSG-től érkezett a Dortmundhoz, és elég egyértelmű üzenet volt a részéről, hogy a Manchester Cityt kosarazta ki a német csapat kedvéért.

"Azért választottam a Dortmundot, mert ez egy nagy klub, amely mindig sikerrel épít be fiatalokat, akik aztán pár év alatt a legmagasabb szinte jutnak el” – magyarázta Zagadou.

Hozzá hasonlóan a Mönchengladbach is a PSG-ből erősített, amikor tavaly nyáron megszerezte Mamadou Doucourét, aki Zagadouval együtt tagja volt a 2015-ben Eb-győztes francia U17-es válogatottnak. Doucore egyelőre még nem mutatkozhatott be a Gladbachban, de most minden esélye megvan erre, mivel a posztján szereplő dán Andreas Christensent visszahívta a Chelsea. 

Ki nyeri a Bundesliga 2017-2018-as idényét?
Bayern München  1.14
Dortmund 8.00
RB Leipzig 21.00
Schalke  67.00
Leverkusen  67.00
Hoffenheim 101.00