Olasz foci

A BL-döntő után azt éreztem, vége - Allegri

  • MVB80

Massimiliano Allegri közel volt ahhoz, hogy elhagyja a Juventust. De most már a következő idényen járnak a gondolatai.

A Juventus veretlenül masírozott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, pedig útközben a Barcelona és a sorozat meglepetéscsapata, a Monaco is igyekezett megnehezíteni a helyzetét. Egy ideig a Real Madrid elleni döntő is jól alakult, de Casemiro megpattanó gólja után valami eltört a Juventusnál, és a vége csúnya, 4-1-es vereség lett. Ez egyébként a papírforma kimenetel volt a fináléban, hiszen a   -n 1.80-ért fogadhattunk a spanyolokra, 2-szeres szorzóért pedig az olaszokra.

Ami némileg beárnyalja az egyébként pazar szezont, a Juve zsinórban harmadszor duplázott Olaszországban, de 2015 után idén sem jutott fel Európa trónjára, és 1996 óta nem nyert trófeát a nemzetközi porondon.

A Juve jövőre is esélyeként vághat neki a BL-nek

„Az emberek azt hitték, ha megnyertük volna a BL-t, akkor elköszöntem volna, de ehhez így is közel álltam, az elvesztett döntő után az volt bennem, hogy vége. Magamba kellett néznem, hogy kiderítsem, készen állok-e arra, hogy elölről kezdjem az egészet, mert a következő szezon még nehezebb lesz.

Három ilyen idény után, amikor három bajnokságot és kupát nyertünk, valamint kétszer is BL-döntőt játszottunk, megvan a kockázata a visszaesésnek, de végül gyorsan döntöttem, és miután a vezetőséggel beszéltem, kiderült, minden adott egy újabb nagyszerű szezonhoz. 

Megértem, hogy csalódást okoz a két elvesztett döntő, de a pohár így is félig tele van, a zsinórban nyert hat scudettót nem teszi semmissé a cardiffi vereség” – nyilatkozta Allegri, aki végül 2020-ig meghosszabbította a szerződését.

A Juventus egyelőre még nem igazolt új játékosokat, de a Bayern brazil szélsője, Douglas Costa egész közel van ahhoz, hogy Torinóban folytassa, és szintén lehetséges érkezőként emlegetik a Roma lengyel kapusát, Wojciech Szczesnyt, valamint a Sevilla középpályása, Steven N’Zonzit.

Ki nyeri a BL 2017-2018-as idényét?
Barcelona 6.00
Real Madrid 6.00
Bayern München 6.50
Juventus  10.00
Chelsea 13.00
Manchester City 13.00