Tenisz

Újraéled az évtizedes klasszikus

  • Cesc18

Stuttgartban 17. alkalommal néz farkasszemet egymással Roger Federer és Tommy Haas.

Összejött Stuttgartban az álommeccs, azaz a 18-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer és az egykori világranglista-második Tommy Haas ütközete. A két legenda három év szünet után méri össze ismét a tudását, füvön pedig négy esztendővel ezelőtt mérkőztek meg. Ez lesz a 17. összecsapásuk, a svájci géniusz 13-3-ra vezet. 

Nem csak két klasszis, hanem egyben két jó barát csatája lesz ez. Érdekesség, hogy idén Indian Wellsben, mint a torna igazgatója, éppen Haas adta át a trófeát Federernek. 

A 39 éves német tehát már ilyen szerepkörben is feltűnt, de természetesen még a profi teniszt is komolyan gondolja, Stuttgartban, hazai környezetben pedig extra motiváltan lép pályára.

Nagyon várom, hogy újra megmérkőzhessek az egyik legközelebbi barátommal. A múltban sok nagy csatát vívtunk. Kétségkívül Roger a történelem legjobb füves pályás játékosa. Sokkal jobban kell játszanom, mint tettem az első meccsemen, de soha nem lehet tudni mit hoz a jövő.

- mondta Haas, aki hozzátette, hogy teljesen őrült, amit Federer idén művel.

Számtalan nagy csatát vívtak, Melbourne-ben kétszer is öt szett döntött a meccsükön, de Párizsban is vívtak döntő játszmás derbit. Füvön ötször találkoztak, többek között a 2009-es wimbledoni elődöntőben. 

Haas a sérülései után, és lassan 40 évesen már messze nem olyan nívón játszik, mint fénykorában, de azért nem felejtett el teniszezni, az adogatása tud még jól működni. A meccs favoritja természetesen Federer, de nem szabad elfelejteni, hogy a svájci bő két hónapot kihagyott, nem biztos, hogy a lehető legélesebb lesz. 

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Tommy Haas
1.04 6.75

Egy látványos meccset várunk, ahol a füves pályás tenisz minden csínját-bínját láthatjuk. Nem gondoljuk, hogy Federer nagy verést osztana ki jó barátjának, inkább a közönség kiszolgálása lehet a cél mindkét fél esetében. Ha jól működik Haas adogatása, akkor pedig a 20.5-ös határt túl is léphetik.