Női kézilabda

Innen már nem szúrhatják el Zácsikék

A magyar női kézilabda-válogatott kilencgólos előnnyel utazik Pozsonyba, a vb-selejtező párharc visszavágójára.

Zácsikék kilencgólos előnnyel várják a visszavágót.

Megnyugtató előnyre tett szert a magyar női kézilabda-válogatott szombaton Debrecenben, hiszen 28-19-re győzte le Szlovákiát világbajnoki-selejtezőn. A szerdai visszavágót tehát kilencgólos előnyből várják a mieink, s a hétvégén látottak alapján kijelenthető, hogy a visszavágó toronymagas esélyese is Kim Rasmussen csapata.

1x2    
Szlovákia Döntetlen Magyarország
4.40 10.50 1.20

A múlt heti találkozón védekezésben nem volt különösebb probléma, hiszen sikerült 20 gól alatt tartani az ellenfelet, ami még Szlovákia ellen is jó teljesítménynek számít, a támadójátékkal viszont nem lehetünk elégedettek. Sok hiba csúszott például a lerohanásokba, a lövések sem voltak mindig pontosak, egyedül talán a szélsők játékával lehet maradéktalanul elégedett a szövetségi kapitány, Schatzl Nadine például hatszor volt eredményes.

Noha látszódott a csapaton, hogy már nagyon az idény vége van, s rengeteg mérkőzés van a lábakban, összességében elégedettek lehetünk, hiszen Tomori Zsuzsanna, Szucsánszki Zita, Hornyák Dóra, Erdősi Ildikó és Kovács Anna sem léphetett pályára, ugyanakkor Zácsik Szandra, Klivinyi Kinga, Kovacsics Anikó és Görbicz Anita sem volt százszázalékos.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: BÓDI Bernadett (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), ORBÁN Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Irányítók, átlövők: GÖRBICZ Anita (Győri Audi ETO), KISS Nikolett (Érd), KLIVINYI Kinga (Érd), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs), SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), TERMÁNY Rita (MTK Budapest), TÓTH Gabriella (Kisvárda Master Good SE)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), MAYER Szabina (Alba Fehérvár KC), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: GÁVAI Szonja (EUbility Group Békéscsabai ENKSE), HÁRSFALVI Júlia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Az óriási előny ellenére biztosak lehetünk abban, hogy a visszavágót is meg akarja nyerni a magyar válogatott, amire Kim Rasmussen személye a garancia, hiszen a dán származású mester mindig, mindenhol a maximumot várja el csapatától. Arról nem is beszélve, hogy ez egy olyan presztízsmérkőzés, amit a mindenkori magyar válogatottnak kutyakötelessége megnyerni.

Mindezek után nem csoda, hogy a fogadóirodákban is Görbicz Anitáék a mérkőzés esélyesei, ám a szombati meccsel ellentétben ezúttal már szorzót is kínálnak a mieinkre háromesélyben. A     például 1.20-szoros oddsot ajánl a magyar válogatott győzelmére, a szlovák siker 4.40-szeres pénzt érne. A bukméker a gólok számának határát pedig 52,5-nél, míg a hendikep vonalat 4,5-nél húzta meg.

A mérkőzést az M4 Sport szerdán 18 órától élőben közvetíti!