Átigazolás

Egy kiszemeltet már megszerzett Mourinho

  • MVB80

Victor Lindelöf gyakorlatilag a Manchester United játékosának tekinthető.

Egy piros Chevrolet-ban ülve fotózták le Victor Lindelöföt, a most még a Benficához tartozó svéd védőt, aki szerdán érkezett a Manchester United edzőközpontjába, hogy a szokásos protokollnak megfelelően átessen az orvosi vizsgálaton.

A 22 éves hátvéd a portugál bajnokságban a Benfica a 34 fordulóból 32-szer kezdő volt, úgyhogy alapembernek számított a lisszaboni csapatban. Az átigazolása már télen is felmerült, és ha mindent rendben találnak nála, akkor ő lesz José Mourinho első nyári szerzeménye.

Lindelöf a svéd U21-es válogatottal Eb-győztes lett 2015-ben, pedig eredetileg nem is volt tagja a keretnek, de aztán Emil Krafth sérülése miatt bekerült, és olyan jól játszott, hogy a torna álomcsapatába is beválogatták.

Azóta a felnőttek között már 12-szeres válogatottnak mondhatja magát, és a svéd szempontból elég gyengén sikerült tavalyi Eb-n mindhárom csoportmeccsen kezdő volt.

Mourinhónak az elmúlt idényben voltak gondjai a védelemben, Eric Bailly 25, Chris Smalling csak 18 bajnokin volt bevethető, Lindelöf érkezése orvosolhatja a helyzetet.

Portugália után nagy ugrás lesz a Premier League

Az angol sajtó szerint a MU nagyjából 35 millió eurót fizet a Benficának, és Lindelöf után ráfordulhat a következő feladatra, hogy elhozza Álvaro Moratát a Real Madridból.

A Marca azt írta, a Real nem akarja mindenáron eladni a spanyol válogatott csatárt, és csak akkor bólint rá az üzletre, ha a MU kifizeti a 79 millió eurós árat. A Cadena Ser nevű spanyol rádiócsatorna viszont azt jósolta, a hét végére meglesz a megegyezés, úgyhogy pár nap múlva minden bizonnyal okosabbak leszünk.